ТОП НОВИНИ

ДСБ разкрачи Реформаторския блок!

ДСБ разкрачи Реформаторския блок!

София, България
Отказът на ДСБ да се включи в обсъждането на анекса към споразумението за общо управление с ГЕРБ постави целия Реформаторски блок в разкрачено положение. От една страна другите четири партии в коалицията искат от хората на Радан Кънев да се определят дали са опозиция или управляващи, от друга страна се боят да не напуснат парламентарната им група.Това научи БЛИЦ от членове на партиите в блока, които обаче предпочитат да запазят анонимност, за да не нагнетяват допълнително напрежението помежду им.

В СДС и ДБГ горещо се надяват ДСБ да преосмисли позицията си и да се върнем към нормална работа на управляваща партия в коалицията. Но се притесняват и да не би в крайна сметка костовистите да решат, че наистина ще е по-добре да напуснат парламентарната група.

Това би лишило РБ не само от 4-мата депутати от ДСБ, но и от няколко независими. „И току-виж сме станали по-малко от Патриотичния фронт“, косят се в блока.

Допълнително напрежение в очакванията им създава и решението на ДСБ да изтегли партийния си форум от март в края на януари, тъй като очевидно не могат да тупкат топката в неопределената си ситуация близо три месеца.

„Направо сме разкрачени и сами не знаем какво да мислим и какво да обясняваме на хората. Все още се надяваме, че в ДСБ ще се вразумят“, споделят притеснени реформатори.

Започващите в началото на другата седмица консултации между реформаторите и ГЕРБ за клаузите в анекса към споразумението за общо управление може да да ускорят процесите по разцеплението на РБ – нещо, от което останалите партии в коалицията много се боят.

БЛИЦ

ТОП НОВИНИ

More in ТОП НОВИНИ

cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Въпреки антируската пропаганда: България най-много харесва Владимир Путин от страните в ЕС, според проучване на Ipsos

април 5, 2024
zhivko-kotsev-1

ДАНС е обискирал дома на главния секретар на МВР Живко Коцев. За да не го арестуват, той се е съгласил да стане свидетел по делото за контрабанда

април 4, 2024
big_2217

МФ с изненадваща прогноза: Влизането ни в еврозоната ще доведе до забавен растеж на доходите и икономиката

април 3, 2024
габи-1

Габриел: Няма да правя правителство, ГЕРБ няма да подкрепи втория мандат, отиваме на избори

март 24, 2024
Patriarh-Neofit2-655x440

Почина патриарх Неофит

март 14, 2024
big_2238

Война в Сглобката: Габриел отхвърли меморандума на ПП-ДБ и ги обвини в политическа търговия

февруари 21, 2024