ОБЩЕСТВО

Външно министерство „напляска“ Русия, но мълчи за намеса от други държави

Външно министерство „напляска“ Русия, но мълчи за намеса от други държави

Betina_Joteva

Часове след като Русия изрази възмущението си от създаването на специална комисия в парламента, която да разследва „дългата ръка на Кремъл“ у нас, от ведомството на Даниел Митов излязоха с изявление.

„България е парламентарна демокрация, в която Народното събрание взима суверенни решения, основани на неговите правомощия и мотивирани от националните интереси на страната. Изпълнителната власт в Република България не си позволява да коментира по подобен начин решения на руския парламент и не счита за проява на добър тон съответните изявления от страна на изпълнителната власт на друга държава.

Такива публични изяви дори биха могли да се разглеждат като потвърждение на съмненията, въз основа на които е предложено сформирането на цитираната временна комисия в Народното събрание….“, се казва в изявлението, направено от говорителката Бетина Жотева.

Работата е там,  че има факти  и обстоятелства за намеса във вътрешните работи на България и на други държави. Това са конкретни примери, свързани с ядрената енергетика и търговията с газ,  през ударите по износа в Русия, до обявяването на България за фронтова държава.

Помним Уорлик, помним и интересни посещения, като например това на Маккейн, системната наглост на френския посланик и пр. Затова и създаването на онази комисия в парламента, и реакцията на МВнР на позицията на Москва са демагогски, най-вероятно наложени отвън и дълбоко хлъзгави.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024