Политика

Местан: Няма сила, която да ни спре! ДОСТ е в сърцата на хиляди българи!

Местан: Няма сила, която да ни спре! ДОСТ е в сърцата на хиляди българи!

37965

„ДОСТ ще бъде радикална, натовска и евросъюзническа партия. Ако в нечий ум се върти безумната идея да потърси измислени основания за нерегистрирането на ДОСТ нека да знае, че с присъствието си в тази зала днес всички вие казвате най-важното – ДОСТ вече е регистрирана в сърцата на хиляди български граждани и няма сила, която да я спре” – това обяви Лютви Местан по време на учредителното събрание на партията му – ДОСТ – „Демократи за отговорност, свобода и толерантност“.

По думите му в демократична държава не може да преследва политическото различие и да се крие по същество зад евентуални антиконституционни действия за ограничаване на свободата, зад мита за националния предател и мита за протурската партия.

Според него Доган е решил да сведе пронатовската му позиция до протурска и е внушил съмнения за политика на 5-а или 6-а колона. Така, според Местан, почетният лидер на ДПС е обслужил проруските настроения в българското общество. „Той се отрече от верния път, по който ДПС се движеше при моето председателство – пътят на автентичния евроаатлантизъм”, изтъкна Местан.

„За нас изборът, пред който сме изправени, никога не е формулиран като избор между Турция и Русия. Това винаги е бил и ще бъде избор да бъдем реален съюзник и стожер на евроатлантическата демокрация срещу беззаконието и произвола. Преди близо 30 години беше много по-трудно и страшно. Днес е не по-малко трудно. Трябва да защитим каузата и разбирането си за гражданска демокрация, да скъсаме с олигархията и задкулисието и да се върнем към прозрачни политически отношения. Нека бъдем истински демократи за отговорността, свободата и толерантността”, призова съмишлениците си Местан.

На събранието се приема устав, избират се ръководни и контролни органи на партията. До три месеца след учредителното събрание партията трябва да се регистрира в съда, който разглежда молбата за регистрация в едномесечен срок от подаването й. Съдът се произнася с решение в 14-дневен срок след заседанието.

Всички ние пък продължаваме да питаме: Защо Местан не още арестуван от ДАНС? Защо го оставят да си развява байряка,да говори на турски и да провежда протурска политика под девиза ,че е проевропейска?Кой българин ходи да се крие в турското посолство?

Ясно е, че със свалянето на Ердоган, ще си отидат и тези, но повече от всякога българският народ има нужда да се обедини срещу този опит за външна намеса. Докато опитите на Русия и САЩ са главно по икономически причини, тази намеса е далеч по-опасна.

Иначе противоконституционният характер на акта на регистриране на поредната антиБългарска етническа престъпна групировка е видим от Космоса . И понеже не очакваме т.н. гл.прокурор да се самосезира , въпреки че е длъжен по закон , дали може да се обърна към румънската прокуратура , например …

 

Политика

More in Политика

ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024
елена п

Елена Поптодорова екзалтирано от САЩ: Подкрепата за Израел е споделена и непоклатима

април 14, 2024
php62c1e4_559x345

Маркет линкс: 46% са разочаровани от политическата ситуация, оценяват с 2,8 кабинета “Денков“

април 12, 2024