Здраве

Моделът „Москов“: Всички са престъпници до доказване на противното

Моделът „Москов“: Всички са престъпници до доказване на противното

Петър Москов 22012015 6

„Бойко ле, Бойко, Тикво зелена,
къде го намери олиго*рена,
дето ни вика „който си плаща, той ще живее“,
да плаче ли човек, или да се смее??“

Цитираме този рефрен, взет от социалните мрежи и форуми и посветен специално на д-р Пепи, известен вече и като Пепи Белото…  Пред Би ти ви днес той коментира „предимствата“ на предлаганата от него реформа в здравната система, която може да се обобщи с няколко думи: плащай или умирай!

Москов не отговори директно защо е избрана най-скъпата оферта за т.нар. „пръстови отпечатъци“, с които ще влизаме в болници и аптеки.

„Има си комисия, искрено се надявам, че Надзорният съвет на Касата ще си свършат работата. Ако няма адекватен отговор от комисията, си запазвам право да интерминирам (хирургическо премахване – б.р.). Не се наемам с обяснение“.

В отговор на зрителски въпрос дали процедурата за снемане на пръстови отпечатъци от населението не е скъпа и излишна и дали този контрол не може да стане с електронната здравна карта, Москов изрази недоверие в прокламираните и от неговия екип действия.

„Тази електронна карта дали и кога във времето може да бъде направена. Това струва пари. А това за вас като потребител (снемането на пръстов отпечатък – б.р.) не струва нито една стотинка. Да валидирате с физическото си присъствие, че вие разрешавате вашата каса да прави плащане от ваше име“, опита се да обясни Москов предимствата на решената от него обществена поръчка.

Той даде и следния мотив: „В чекмеджетата на болниците се намират цели кочани с лични карти. Важно е да пазим нашите пари, защото те са нашите пари“.

„За всеки един от вашето семейство има дърво на свързаност. Никой нормален човек не може да си помисли, че вие не генерирате уникалния код на малолетното си дете“, каза Москов.  Още преди да чуе следващия въпрос, той заяви към водещата: „Нали и двамата сме фенове да знаем как се харчат нашите пари“.

Въвеждането на електронния идентификатор е внезапна смърт за всеки един мошеник в системата, твърди още Москов.

Внезапна смърт за мошениците в системата, казваш…ами тогава, д-р Пепи, кьорав човек в министерството ти и касата няма да остане, амин! – коментират хората в социалните мрежи. Явно девизът му е: “Разделяй, мачкай, владей“! Всички са престъпници до доказване на противното.“

More in Здраве

Lekar

Лекари въведоха нова такса „компютър“ заради е-рецептите, искат до 10 лв. за „електронно обслужване“

април 13, 2024
big_0d9522d70f971d85e9d97fdffa4c146efe3f5565

Задават се нови промени за прегледите при джипито и направленията към специалист

февруари 20, 2024
Image_16701514_40_0

Силвена Роу даде своята рецепта: Важно за здравето е да се ядат кисело зеле, чесън, куркума и черен кимион

декември 26, 2023
кунчев980x551_1622547296

Кунчев пак се появи: След грип А дойде и тип Б, слагайте маските пак!

декември 15, 2023
Image_16406194_40_0

Бивш министър разказа ужасяващ случай: Три месеца 85-годишна жена обикаля болници и никой лекар не вижда тумор

декември 4, 2023
кунчев-1

Кунчев: Тази година грипът не започва с лека хрема и кашлица, други са първите симптоми

ноември 27, 2023