Политика

Плевнелиев, Лукарски и кохорта чиновници на екскурзия в Латинска Америка

Плевнелиев, Лукарски и кохорта чиновници на екскурзия в Латинска Америка

Росен Плевнелиев е на официално посещение в Южна Америка от днес до 5 февруари. С него в делегацията са също министърът на икономиката Божидар Лукарски, заместник-министри и депутати от българския парламент, както и бизнесмени, организирани по линия на БТПП – общо 20 човека.

Причината за воаяжа – традиционното бля-бля: „възможностите за задълбочаване на търговско-икономическото и инвестиционното сътрудничество, отношенията ЕС-Латинска Америка и въпроси от международния дневен ред“, казват от Дондуков 2. Предвидени са също срещи с бразилския президент Дилма Русеф и държавния глава на Аржентина Маурисио Макри.

По време на посещението в Бразилия и Аржентина ще има няколко двустранни бизнес форума – в столицата Бразилия, в индустриалния мегаполис Сао Пауло и в Буенос Айрес.

Подобни воаяжи на такива далечни дестинации не са нищо повече от куртоазно разточителство и харчене на държавна пара. При положение, че хората изнемогват и правителството ги натиска по всякакъв начин да стягат колана, такива визити са пир по време на чума.

На 7 февруари впрочем в Рио започва традиционния карнавал. Дали пък нашият Плевнелиев не отива специално, за да вземе участие в него?

Преди отпътуването си Плевнелиев даде интервю за Bloomberg TV Bulgaria. „Стратегическа грешка като президент не съм допускал. В мандата си поставих в дневния ред иновациите, засилването на пряката демокрация, енергийната независимост и либерализация“, заяви той.

Уникална наглост и неадекватност – с две думи така може да се опише поведението му. Но всички ние си го знаем.

More in Политика

1010x570

Съдът: Има данни за съпричастност към престъпната дейност на Живко Коцев, да стане обвиняем

април 6, 2024
phpg3xftw_559x345

Борисов и Пеевски са наредили кабинета на Главчев, няма да се коалираме с тях, обеща Киро

април 5, 2024
Асен Василев-6

Радев поиска от служебния кабинет да направи ревизия на финансите на Асен Василев

април 5, 2024
банкова

Прокуратурата повдига обвинение за организирана престъпна група в Агенция „Митници“

април 4, 2024
zhivko-kotsev-1

ДАНС е обискирал дома на главния секретар на МВР Живко Коцев. За да не го арестуват, той се е съгласил да стане свидетел по делото за контрабанда

април 4, 2024
big_2217

МФ с изненадваща прогноза: Влизането ни в еврозоната ще доведе до забавен растеж на доходите и икономиката

април 3, 2024