Политика

Усетиха се! Махат скандалната комисия за разследване намесата на Русия и Турция

Усетиха се! Махат скандалната комисия за разследване намесата на Русия и Турция

borisov-cvetanov

Понякога имало и проява на здрав разум. Ако е истина информацията от „високопоставени източници от ГЕРБ“, на която се позовава в. „Стандарт“, временната парламентарна комисия за разследване на твърдения за намеса на Русия и Турция във вътрешните работи на България ще бъде заличена тази седмица. Още преди да е започнала работа.

Шефът на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов е възложил на шефа на въпросната временна комисия Валентин Радев да направи консултации със съответните институции, които трябва да вземат отношение по работата й. Цветанов е инициирал разговори за разформироването на комисията и с останалите политически партии в Народното събрание. Председателят на парламента Цецка Цачева и шефът на комисията по външна политика Джема Грозданова също работят по казуса с прекратяването й.

„Може би не е необходимо да има такава специализирана комисия, която да бъде формирана в парламента“, отбелязал специално Цветанов по време на двудневния форум на ГЕРБ в Сандански. И още: „Може би се подведохме малко повече по медийните публикации, които бяха с определени персонални насочености към партии, формации. Смятам, че би могло да се вземе разумно решение, защото в никакъв случай не трябва да застрашаваме двустранните отношения България – Турция, България – Русия“.
Темата за съществуването на временната комисия за Русия и Турция бе засегната специално от премиера Бойко Борисов пред участниите в семинара на ГЕРБ в Сандански…
Както вече стана ясно, София и Москва размениха остри изявления заради комисията. Говорителят на руското Външно министерство Мария Захарова определи създадената комисия като нелепа, а наименованието й – като абсурдно. От турското дипломатическо представителство у нас също определиха създаването й като „инициатива с политически мотиви“…”, пише още в. „Стандарт”.

„Нищо добро няма да произлезе от комисията“, отбеляза Борисов преди дни и добави: „Точно успях да балансирам отношенията и да вървим към подобрение с двете страни и дойде създаването на тази комисия“. По думите му Русия е направила „голям завой по темата с туризма“. Руските туроператори се пренасочват в момента да работят у нас, като само за Бургас заявките им са с 67% повече от миналата година. Турция пък не реагира остро за загражденията по границата, които правим, за да се справим с мигрантската вълна.

 

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024