Русия

Шефът на руската Дума: Турция отново стои на страната на злото

Шефът на руската Дума: Турция отново стои на страната на злото

images

 

„Турция отново, както през 1877-1878 г., стои на страната на злото“. Това заяви днес председателят на Държавната дума Сергей Наришкин при откриването в долната камара на руския парламент на изложба с гравюри и фотографии, посветена на 138-ата годишнина от освобождението на България от османско иго в резултат на Руско-турската война, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

„Както е известно, историята се повтаря и днес в глобалното противопоставяне между доброто и злото в Близкия изток и Северна Африка. Турция отново е на страната на злото, на страната на тези нови варвари на 21-и век – международните терористи.

А Русия, като в предишните години, оглавява борбата с общия враг за цялата световна цивилизация. И несъмнено, както е преди, доброто ще победи злото„, заяви Наришкин.

Той напомни, че след Руско-турската война от 1877-1878 г. е настъпило възстановяването на българската държавност и пълното освобождаване на българския народ от османски гнет.

„Тази изложба, представена днес в Държавната дума, отдава почит към паметта на руските войници и българските опълченци, които рамо до рамо са се сражавали с общия враг“, добави той.

„Благодарни сме на българския народ за грижовното отношение към падналите воини на руската армия. Улици и площади в българските градове носят имената на руски генерали“, отбеляза Наришкин.

„Отношенията ни с България, културните, духовните връзки, родството ни са по-силни от всякакви опити за разединяване на народите ни и на страните ни„, подчерта председателят на долната камара на руския парламент.

Русия

More in Русия

ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024