Коментари

Борисов, не се изхвърляй, светът не е във война!

Борисов, не се изхвърляй, светът не е във война!

12814616_10207430162244979_8805286725099801626_n

Имаме премиер с генералска фуражка и пожарникарски стаж, който не знае що е война и никога не е гасил пожар.


„Светът е във война, ние затова правим учение на границата утре, за да сме готови за най-тежките ситуации и да сме проиграли всички варианти“, каза в Ямбол премиерът Бойко Борисов.
Трябва да си много неук, за да твърдиш, че войната в Сирия е световна. Това е поредно изхвърляне на нашия премиер, което досега не си позволи нито един лидер на европейска държава. Защото характеристиките на глобалната война са съвършено различни от сегашната мигрантска вълна, заляла Европа.
Странното тук е, че Борисов е единственият премиер на страна-член на ЕС, на чиито рамене блестят генералски пагони. Това прави още по-абсурдна алармата на BG-премиера, биещ камбаната на световната война, както биеше камбаната в софийската пожарна.
Каква война на световете кънти в главата ти, Борисов? Точно сега Русия и САЩ сключиха споразумение за прекратяване на огъня в Сирия, Ердоган и Саудитска Арабия свиха знамената и спряха да плашат със сухопътна инвазия, а след 48 часа евролидерите се събират, за да ревизират гостоприемството на Меркел. Къде е тук световната война?
Ако обаче се замислим по-дълбоко върху Борисовата истерия, ще излезе, че фалшивата тревога добре го устройва. Всявайки страх от световен конфликт и насаждайки военна психоза, премиерът покрива с димна завеса узаконеното беззаконие и корупцията, заради които Брюксел продължава мониторинга върху правосъдието ни. Вече никой не говори за миналогодишния колосален заем от 16 милиарда и за готвения нов дълг от 2 милиарда, които ни правят най-бързо задлъжняващата държава в света. Ето това е финансова война и то с убийствени за народа последици.
Вместо да бие камбаната, че вчера Европа одобри турско-гръцкото трасе на газопровода от Азербайджан, а зачеркна българското трасе на „Южен поток“, Борисов проси газови конектори от Турция, Румъния и Гърция. Той изпусна питомното, а сега гони дивото, докато елините ще получат 2 милиарда евро само от транзитни такси. Ето това е газова война, която изгубихме, преди да е започнала.
Тъжното е, че имаме премиер с генералска фуражка и пожарникарски стаж, който не знае що е война и никога не е гасил пожар. Ето това е основание за тревога.

Велизар Енчев, фейсбук

Коментари

More in Коментари

hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024
КЕВО

ЗЛОВЕЩО ПОСЛУШАНИЕ

март 30, 2024