Политика

Вацев: Анкара превръща нелегалните имигранти в легални за нула време

Вацев: Анкара превръща нелегалните имигранти в легални за нула време

вацевbacecede9f315ed2a7b88c3021b61445

«Приятелите на Реджеп Ердоган в Съединените Щати не могат да принудят Владимир Путин да спре икономическия натиск върху Турция, но те могат, без каквито и да било проблеми, без каквито и да било затруднения, да принудят актуалното, днешното европейско ръководство, да компенсира щетите на Турция от руските санкции. В резултат на това Ердоган ще получи и вече получава една цяла кошница с бонуси».

Това заяви за предаването «12+3» по «Хоризонт» геополитическият анализатор Валентин Вацев. Според него, целият български политически елит, с много малки изключения, е, първо — протурски, а после — проамерикански.

«Да, Турция се задължава да приема нелегалните имигранти, а Германия се задължава да приеме легалните имигранти. Нелегалните се връщат в Турция, там се издава тескере за една нощ, а на другия ден същите хора се връщат с нов документ. Преходът от нелегалност към легалност е само един документ. Печатната машина прави документите бързо — така, че всичко, което Ердоган искаше да стане, стана», — обяснява геополитическият експерт Валентин Вацев.

Според Вацев, Русия вече инвестира в създаването Кюрдска държава, заедно със САЩ и Израел. А държава на кюрдите — това вече е огромен проблем за Турция, допълни той.

«Антиамериканизмът в Европа ще се превърне във водещата европейска идеология в следващото десетилетие. Новата европейска култура не е против ЕС, а против досегашната формула на европейското обединение. Умира пред очите ни не ЕС, а европейският федерализъм – идеята за Съединени европейски щати», твърди още Валентин Вацев.

Източник: News Front

 

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024