Катастрофи

Заплес! Мъж се загледа в цените на горивата и катастрофира във Варна! (снимки)

Заплес! Мъж се загледа в цените на горивата и катастрофира във Варна! (снимки)

пик674b980a0017a2e68bd0a8d5e0b390e1

Истерията с цените на горивата и трескавото търсене на бензиностанции с най-евтино гориво, станаха причина за тежка катастрофа във Варна. Едно поглеждане от страна на 81-годишен мъж към табелата на бензиностанция и за миг отклоняване на вниманието му от пътя, доведе до пътния инцидент и го докара до прединфарктно състояние.

Възрастният шофьор седял зад волана на своя „Ситроен“ и пътувал по булевард „Kняз Борис I“ в посoка центъра на Варна. Минавайки покрай „Пикадили парк“ човекът се загледал към табелата с цените на близката бензиностанция и се разсеял. Миг по-късно се забил с висока скорост в „КИА“ на „Пътна сигнализация“. Пикапът бил спрял на пътен участък ограден с конуси, където се извършвали дейности по поставяне маркировка. Вследствие на удара „Ситроен“-ът на възрастния човек е буквално съсипан.

От ОД на МВР във Варна обясниха, че инцидентът е станал към 9,30 часа и потвърдиха, че причината е разсейване на водача на „Ситроен“-а. При сблъска той е пострадал леко – има прорезна рана на едната ръка.

Доста по-тежко всъщност е преживял възрастният мъж тази катастрофа, разказаха пред БЛИЦ очевидци: „Човекът лежеше на задната седалка. Беше в абсолютен шок! Жена му дойде по едно време. Беше много разстроена и тя. Само каза: „Какво ще правим? Дали ще ни обезщетят по някакъв начин?“. А мъжът й отговори: „Ще обезщетят… Ама не нас, а другите хора – защото нали аз съм виновен…“. И каза, че се загледал в табелата на бензиностанцията, за да види цените на горивата. Беше готов да се разплаче, беше много тъжно…“, обяснява пред наш репортер очевидец на действително тъжната история, част от родната действителност.

По думите на свидетели на катастрофата, „Ситроен“-ът на 81-годишния варненец е годен само за скрап. Тепърва той ще трябва да заделя от мижавите си средства за нов автомобил и чак след това да тръгне да си брои стотинките и да обикаля за евтино гориво.

Източник: Pik

 

Катастрофи

More in Катастрофи

171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
катастрофа

Мъж е с опасност за живота, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна колата му в София / СНИМКИ

февруари 4, 2024
avtobus-blasna-zhena-trotoar-i-124

Тежка катастрофа с автобус 94 в София – блъсна жена на тротоар и дипломатическа кола / СНИМКИ

януари 16, 2024
владая

Тежка катастрофа между три коли край Владая, полицаите вадят заклещена жена

януари 14, 2024
170395177682495

Трагедия: Жена загина в Сунгурларско след удар в дърво, двете й внучета са тежко пострадали

декември 30, 2023
170360941615598

Черна Коледа: Стана ясно кое е загиналото момче в тежката катастрофа край Враца, единствено дете в семейството

декември 26, 2023