Политика

Има ли и мен кой да ме обеси на уличен стълб, ако допусна мигранти да залеят България?

Има ли и мен кой да ме обеси на уличен стълб, ако допусна мигранти да залеят България?

4702930

„Аз не искам мюсюлманските мигранти в моята страна. По наше мнение страните могат да приемат голям брой мюсюлмански мигранти. Това е техен избор, но ние не искаме. Брюксел може да прави още много обещания за Турция. Но това не се отнася за всяка страна от ЕС. Ако дам одобрение за този план, ще вися на някой от стълбовете от уличното осветление в Будапеща“….

Да, това са думи на Виктор Орбан.

А логично мнозина се питат дали и наш Борисов би имал смелостта да ги изрече. Оооо, мерак за това не му липсва, даже напротив. Убеден съм, че гори от желание да бъде припознат като българския Орбан!

Убеден съм, че му завижда, както се казва – твърде благородно. Защото и Борисов харесва да бъде обожаван от Народа си.

И прави всичко възможно да изглежда по същия начин. Уви, някакси не се получава. Както каза Кунева днес, ние приветстваме договореностите с Турция, защото тя е наш лоялен партньор.

А Борисов се прави на европеец все в същия дух: „Тук има парадокс, защото Европа иска от нас да пазим шенгенски граници по шенгенски образец, но всъщност не сме в Шенген. Надявам се тази година и този парадокс да бъде приключен. Края на годината, доколкото знам са си дали срок да се въведат отново шенгенските правила, така че ни очаква работа“…

Ами ако ни Шенген, ни Турция са в състояние да спрат вълната, напираща да минава през страната ни?! Какво правим тогава? Щото други, „по-загубени“ и не така толерантно развити държави като нашата в лицето на Словения, Хърватия, Сърбия, Македония и Австрия хлопнаха кепенците и казаха йок! Забранено за преминаване!

Ние обаче сме по-умните, горди, евроатлантически и ценностно настроени стоим с разтворени обятия …. така „както ни завещаха Левски и Ботев“, може би, ако питате Плевнелиев.

А мандалото май хлопна! България падна в капана!

Валентин Георгиев

 

 

 

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024