СВЯТ

Кой дезинформира и води хибридна война? Вижте някои от най-скандалните лъжи за Русия

Кой дезинформира и води хибридна война? Вижте някои от най-скандалните лъжи за Русия

regnum_picture_145788327778000_big

Руският сайт „Регнум“ (regnum.ru) се е заел с трудната задача да събира и популяризира някои от най-скандалните лъжи в западните медии по отношение на Русия… Това той прави с цитати от съответните източници, някои от които се оказват обикновени пропагандни рупори и дезинформатори.

Русия е обвинявана, че води хибридна информационна война срещу Запада, а в същото време се оказва, че тези, които уж трябва да разпространяват истината, правят точно обратното. Ето някои от най-нелепите глупости, с които се облъчват зрители, читатели и слушатели на запад:

Чешкият вестник Parlamentní listy (PL) например директно внушава, че при провеждането на военни операции зад граница вмешателството на Запада винаги се основава на добрата воля и благородните намерения (Югославия, Ирак, Афганистан, Либия), докато Русия използва военна сила за грабеж и прокарване на имперските си интереси.

Припомня се коментара на британския „Гардиън“, според който целта на Русия била чрез информационна война, свързана с проблема с мигрантите,  да разклати управлението на германския канцлер Меркел.

Едно от най-нелепите обвинения идва от „информация“ на „Таймс“ – Древната Палмира отново пострада от съвременна война. Сирийската армия с подкрепата на Русия се опита да си върне този град от ИДИЛ, но от руски вертолети били изсипани огромно количество „бочковых бомб“ – на англ. cask bombs, каквито обаче няма и не е имало на въоръжение в руската армия…

Повече от тези „бисери“ за борба с руската „хибридна война“ вижте на сайта Регнум:

Подробности: http://regnum.ru/news/international/2096175.html Любое использование материалов допускается только при наличии гиперссылки на ИА REGNUM.

 

СВЯТ

More in СВЯТ

тръмп-1

Грешка или не? Тръмп пред европейски лидери: Украйна е част от Русия

април 23, 2024
володин

След решението на САЩ за руските активи Русия има всички основания да конфискува западни активи

април 22, 2024
сакс

Милиардерът Дейвид Сакс: Разпадът на Украйна е неизбежен, въпреки новите 60 милиарда от САЩ

април 21, 2024
конгрес-сащ

Уолстрийт Джърнъл: Новата американска помощ едва ли ще промени кардинално положението на Украйна

април 21, 2024
великден

Гърция нареди на производители и търговци да свалят цените за Великден

април 21, 2024
ezgif-7-2f65cc1242

САЩ разпалват войната в Украйна с нова помощ за Киев от $61 млрд., очакват Москва да развее бял байрак

април 20, 2024