Европа

Меркел като Майка Тереза към мигрантите: Спазвайте законите, очаквам откритост!

Меркел като Майка Тереза към мигрантите: Спазвайте законите, очаквам откритост!

меркел33
Идната неделя, 13 март, в три провинции на Германия ще се проведат избори за местни парламенти. Според допитванията евроскептиците имат добри шансове за пръв път в историята да влязат в регионалните парламенти.
Затова и фрау Меркел се опитва по всевъзможни начини да потуши разочарованието и гнева, които се надига срещу нея и управлението й по отношение на мигрантите.
В публикуваното днес интервю канцлерът заявява, че Германия не възнамерява да се отказва от бездефицитния бюджет заради притока на бежанци. „Бюджет без нови дългове е подходящ за страните със застаряващо население, ние се стремим към подобен бюджет заради бъдещите поколения“, отбелязва Меркел.
По думите й пристигащите в страната й бежанци трябва да уважават местния начин на живот и да посещават курсове по интеграция. „От хората, които искат от нас защита и убежище, аз очаквам откритост към нашата страна и нашия начин на живот, а също аз очаквам зачитане на нашите закони. Този, които има перспектива да остане, има право да посещава интеграционен курс, който включва 600 часа езикови уроци, това също трябва да се има пред вид“, подчертава Меркел в интервю в днешния брой на вестник „Бил дам зонтаг“.

Уви, все повече хора не й вярват и се възмущават от политиката й.  Меркел се надява бежанците да работят и да изхранват застаряващото население на Германия, за това ги покани. Но мигрантите които тя познава са предимна от источна Еврота и Турция които се скъсват от работа. Но тези мигранти, дето ги покани са доста по-различни. Не са тръгнали с цел да работят и германците почват да го разбират. Все едно са глътнали грешното лекарство, гледат с ококорени очи и се чудят какви ли още странични ефекти ще има след посегателствата.

More in Европа

ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024