Коментари

Направо върнете член Първи

Направо върнете член Първи

12814616_10207430162244979_8805286725099801626_n

Беше повече от ясно, че безумната забрана за къмпингуването и палатките няма да я бъде. Още преди ден, когато Борисов застана на „страната на народа“ след взрива от недоволство и попържни в социалните мрежи и рече буквално: „На мен не ми пречи къмпингуването. Цветанов ми е свидетел, че му казах: „Направете само да си чистят, след като къмпингуват. Това да бъде задължително. Седнете, срещнете се и го направете“.

Хоп! Готово! Разпоредил спешно от ГЕРБ да внесат промени, с които да се отмени забраната. Достатъчно било едно телефонче от страна на „зеления“ Борислав Сарандов само часове преди планирания за снощи национален протест в 6 града.

Новината този път изглежда толкова тривиална и предвидима, че дори не вдигна градуса на дежурната ирония. Всички явно претръпнахме, че в държавата от доста време важи едно правило или закон – на Бойко Борисов. Най-добре ще е да го питат за всяко нещо и няма защо да се дават излишни пари на разни чиновници и администрации. Накрая пак той ще вземе решение. Затова връщането на член Първи е идея, която хич не е лишена от логика и смисъл. Парламентът, правителството и президентската администрация се саморазпускат. Така територията България поне официално ще бъде управлявана еднолично от бившия охранител на др. Тодор Живков.

Трябва обаче да поздравим Борисов за нещо, което успешно прилага в управлението си – системата „ветропоказател“. Откъдето духне вятъра, и той се обръща натам. Само че напоследък времето е много променливо и ветропоказателят заприлича на вентилатор. Все в тоя дух бяха и отмяната на маса обществени поръчки, на пародийната комисия за разследване намесата на Русия и Турция, а като нищо утре ще станем свидетели и на отбой за задължителното гласуване. Нали Той вече си каза, че бил и против него.

Човек остава с усещането, че подчинените му нарочно гласуват някакви безумия и глупости, за да бъдат после отменени. Разбира се – от Борисов! А истинската цел е да се отклонява вниманието от важни теми, проблеми и скандали, които тресат държавата от дълго време насам. Шлагери като магистралите, зачестилите заеми, които прави Горанов, КТБ, рязането на пари от еврофондове, негативните доклади на ЕК лесно се спихват и не са в светлините на прожекторите. Мигрантите у нас все още „набират скорост“ и не са във фокуса, а Москов е държан „на трупчета“ за цакане на опозиционния му Радан.

Улисан в собственото си самообожание да „разрешава кризи“ и да поддържа „стабилност“, Борисов май изобщо не схваща, че с това поемане на държавата на ръчно управление може да стъпи накриво. Защото по закон и по волята на началниците в Брюксел тя все още почива на институции и правила, по които трябва да функционира. Но какво толкова се чудим и цъкаме с език. Имаме си изключителен държавник, който винаги взима правилното решение до следващата му промяна. С този колос на мисълта България ще пребъде… поне до следващата забрана и нейната отмяна.

Валентин Георгиев, ДУМА

More in Коментари

hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024
КЕВО

ЗЛОВЕЩО ПОСЛУШАНИЕ

март 30, 2024