Личности

Наш журналист сравни Мария Захарова с „Родина Мать“

Наш журналист сравни Мария Захарова с „Родина Мать“

зънзов0223b95861c513d1afb6ccb9280586db76be0386

Не на регулировчик, а на Родина Мать  (Родината Майка) от прочутия монумент във Волгоград – така българският журналист Борис Анзов сравни говорителя на руското Външно министерство Мария Захарова по време на брифинг във ведомството. В отговор Захарова само се усмихнала, съобщават руски медии.

Определението „регулировчик“ бе употребено по отношение на Русия около националния ни празник 3 март от Даниел Митов в негова статия  наречена „Българската памет и история не се нуждаят от регулировчик“.

В отговор Захарова коментира, че това е  неуместно и провокативно.

захарова

Сравнението с регулировчик е доста неуместно. Никой в Русия не си е позволявал да има подобно неуважително отношение или менторски тон към българския народ.

Захарова коментира пасаж от статията на Даниел Митов, в който се говори, че в Руско-турската освободителна война са се присъединили украинци, белоруси и финландци, които са имали свои геополитически интереси. Тя коментира написаното, казвайки, че тези народи през 1917 г. получават независимостта си именно от Москва, но в онзи момент те са били поданици на Руската империя и са участвали във военните действия, биейки се с руснаците и българите: В Русия не е прието загиналите да бъдат делени по национален признак.

Борис Анзов пък се прочу покрай инцидент в Сирия, където бе ранен и попадна заедно с група чуждестранни журналисти под обстрела на терористи. Групата бе спасена от руския генерал-майор Игор Конашенков, който обаче бе наказан, че е допуснал да се случи. Впоследствие Анзов се застъпи за него и го защити с думите: „Прочетохме, че Конашенков е бил наказан и ви уверявам, че всички журналисти, които бяхме там, сме готови да се застъпим за него…Той ни спаси, благодарение на неговите действия се измъкнахме невредими”.

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023