Политика

Невиждано шоу във властта! Радан: ГЕРБ атакува Борисов

Невиждано шоу във властта! Радан: ГЕРБ атакува Борисов

радан5e_wgtv7h

„Истеричната” пресконференция на ГЕРБ атакува премиера Бойко Борисов, притеснен е ДСБ лидерът Радан Кънев.

Той събра медиите в централата на партията, за да изчете своето изявление и да не даде на журналистите възможност да му задават въпроси. Лидерът на тъмносините припомни, че преди около 20-ина дни премиерът е обяснил, че очаква атаки срещу себе си. Съмняваме се да е очаквал тази атака да дойде от неговата парламентарна група, обяви Радан Кънев.

По-рано днес от ГЕРБ поискаха „обяснения“ от Борисов за шизофреничното поведение на Радан и ДСБ и настояха всички назначения във властта от хора на ДСБ да бъдат отстранени. Оставка обеща и Петър Москов, ако му бъде поискана.

Конфликтът между Парламентарната група на ГЕРБ и премиера Борисов, колкото и да е очевиден, не е наш проблем, посочи Радан Кънев. Ако Парламентарната група на ГЕРБ е недоволна от кадровата политика на правителството, то тя може да поиска вот на недоверие, допълни той.

Според него герберите разглеждали властта като ползване на облаги. Именно затова ДСБ е в опозиция, защото ни омръзна да служим за параван на разпределението на тези облаги между ГЕРБ и ДПС, ядоса се лидерът на тъмносините. Чудя се само докога част от колегите от Реформаторския блок ще продължават да стоят на това унизително положение – на параван на раздаване на облаги, допълни още той.

Според Радан Кънев причината за публичната истерия, по думите му, на герберите е заради намерението на ДСБ да поиска разследване на собствеността на „Булгартабак” и свързаните с холдинга контрабандни канали в Турция и Близкия изток.

Източник: News.bg

В социалните мрежи коментарите за днешния цирк са повече от убийствени:

Хахахахаха, кво стана, бе десебарчета? Още ли твърдите, че не сте във властта?

Хубава работа, но българска работа. ГЕРБ се самосезира, че след саморазправата с Атака, няма опозиция… и си направи опозиция. Талибаните от РБ след дълго мислене и лутане, употребени и изоставени, трябваше Вожда и Учителя Бо.Бо. да вземе решение вместо тях. Вече почвам да се замислям кое е по-голямото зло за България, ГЕРБ или РъБатите.

Още не е изсъхнало Кървавото Писмо на Караянчева и главният секретар на външно излетя с мощен шут.
Любопитното е, че биещият шута е от хората на Кунева.

Такова мероприятие не става без знание на върховния вожд. Никой в ГЕРБ не поема инициатива, без да е получил добро от Борисов. Боце мнго изтърпя и най-после му втръснаха мрънканията на Радан. Изходите са два – изгонване на радановите хора от властта, или нови избори. Но Борисов трябва да се съобрази и с големия брат от Козяк.

 

Политика

More in Политика

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024