Криминално

Нечувано! Борисов „кастри“ US дипломати за паниката! ДАНС разкри… любовна афера!

Нечувано! Борисов „кастри“ US дипломати за паниката! ДАНС разкри… любовна афера!

данс768x432

„Сигналът, който нашите служби са проверявали, е подаден първоначално на телефон 112, проверен е от ДАНС и МВР. Проверката е установила, че става въпрос за неуредени любовни отношения между българин и чуждестранен гражданин. В хода на проверките българските служби са обменили информацията с международните си партньори”, информират от правителствената пресслужба.

„Абсолютно недопустим и некоректен е начинът, по който американските дипломати изнесоха в публичното пространство информацията, получена от българските им колеги. Искам да уверя българските граждани, че държавата проверява всеки един сигнал, който би представлявал опасност за гражданите, и не би скрила от обществото, ако съществува и най-малка заплаха за здравето и живота на хората“, заяви пък Бойко Борисов.

По думите му „сигналът е с ниска степен на опасност, но в ситуацията, в която се намираме, сме длъжни да проверяваме всяко твърдение за заплаха”.

В профила си във фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова написа, че полицейското присъствие в района на бившия хотел е засилено. „Главният секретар на МВР ме увери, че към момента няма данни за заплаха на сигурността на гражданите на София. МВР проверява всички сигнали от граждани. Разпореждането към шофьорите на градския транспорт е да са с повишено внимание“, информира Фандъкова.

Външният министър Даниел Митов пък призова гражданите да се доверят на главния секретар на МВР. Групата, която се занимава с плановете за антитерористична подготовка на институциите се събра, прегледахме актуалността на плановете, добавихме елементи към тях, институциите са подготвени“, каза Митов.

В социалните мрежи и по форумите обаче гражданите не са толкова солидарни с изявленията на властта.

„Засилена охрана на района около Плиска не означава абсолютно нищо. Като знаем КОЙ я осигурява. Даже да е фалшива тревогата, движението по Цариградско шосе трябва да се спре за няколко дни поне. Има и други варианти – джихадистите пускат слух че ще правят атентат по Цариградско шосе и движението се премества и става интензивно по „Драган Цанков“. И те удрят там. Трябва да се обмислят всички варианти – нЕма ли МВР мозъчн тръст? Честно казано, мнооогои се съмнявам да има! Тогава се налага да се включи гражданската инициатива. Хайде, народе, покажи, че си умен – дай идеи и ги наложи, ако са читави.„, апелират хора.

 

 

 

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024