Политика

Нов абсурд: „Началниците“ в ЕС искат общоевропейска гранична полиция, но без България! (видео)

Нов абсурд: „Началниците“ в ЕС искат общоевропейска гранична полиция, но без България! (видео)

29341_660_370.jpg.pagespeed.ce.9QCq_CkS1s

Видяхме „новата“ стратегия и лицемерието на тези лицемери, затънали до гуша в илюзорното си самодоволство, което много скоро ще бъде разрушено, а обществото им ислямизирано. Срам и позор за управляващите евробюрократи.

Европейските социалисти успяха да убедят 28-те държави в ЕС да приемат документ за нова общоевропейска Гранична полиция, която да охранява границите и да осигури по-строг контрол на външните граници на сююза. Скандалното в разговорите за нова версия на „Фронтекс“ е това, че държавите-членки от Шенген не желаят страни като България, Хърватия и Румъния да участват. Този абсурден казус, при положение, че страната ни е фактически външна граница на ЕС, показва пренебрежителното отношение на европартньорите и липсата на стратегия за справяне с бежанската криза и тероризма, това коментира в студиото на „Факторът Кошлуков“ Илияна Йотова.

Създаването на Обща Гранична полиция и обща охрана на външните граници е добра инициатива, но България трябва да бъде част от нея, в това е убедена Илияна Йотова. Евродепутатът обясни, че вече са внесени 100 страници текст за това как трябва да бъде изградена нова агенция на базата на Фронтекс, но с много по-широки правомощия. „Те ще опитат да създадат общоевропейска гранична полиция, но без участието на България, Румъния и Хърватия, алармира Йотова.

Тя обясни, че проблемът с терористите, отраснали в сърцето на Европа, е това, че много европейски страни са отглеждали отделни държави в държавите си.

„Белгийската полиция дори не иска да влезе в тези квартали с арабско население. Брюксел не е Ню Йорк. Там има два квартала с арабско население, където не се говори нито френски, нито фламандски. Всички знаят, че в тамошните джамии се прокламират ислямистки идеи. Държават не иска да се занимава с тези квартали, тъй като в тези квартали живее евтина работна ръка.“, заяви евродепутатът.

Източник: Канал 3

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024