Политика

Обсъждат задължителна казарма поне 1 година! А мафиотите ли ще пазим?

Обсъждат задължителна казарма поне 1 година! А мафиотите ли ще пазим?

655-402-nikolaj-nenchev

Министерството на отбраната ще обсъжда идеята за задължителна казарма, стана ясно от изявления на военният министър Николай Ненчев. Той припомни, че тази идея се дискутира от депутати, проведени са и разговори в МО.
ВМРО настоява за връщане на казармата.

„Може би днес или утре ще назнача комисия, която въз основа на експертизата, с която разполагаме, въз основа на опита на други страни, ще направим нашето предложение и ще изложим нашите тези пред съответните народни представители”, каза Ненчев.

По думите му ако се обсъжда военна служба в рамките на 3,4 или 5 месеца тя е абсолютно недостатъчна. За една такава подготовка е необходима поне една година, категоричен е Ненчев.

Отчетът на резерва включва новото изискване, свързано със служба ГРАО – да предоставя на Централното военно окръжие масив от данни за гражданите на възраст от 18 до 32 години.  Доколкото и сега действащият закон позволява ГРАО да предоставя данни на военното окръжие за всички пълнолетни граждани с военна подготовка, този нов запис най-вероятно ще отпадне от закона, посочи Ненчев.

До този момент не сме разглеждали в МО въпроса с връщането на казармата, защото той е свързан и със съответните конституционни промени, т.е. той е в голяма част в прерогативите на НС. Той е свързан със сериозни законодателни промени, сериозни разчети, уточни министърът.

То да беше държава, да я защитаваш…а тя мафиотска държава с мафиотско управление…който е на власт гледа само да краде, а децата ни ще ходят да ги охраняват… Такава е в общи линии преобладаващата оценка по идеята в социалните мрежи.

Всички, които го обмислят, да си пратят децата на най-шибаните места, за да изкарат казармата! Но няма да го направят, нали?! И, ако стане война, изобщо децата им и те самите ще са някъде в тила или в дълбока нелегалност, а стадото ще ги защитава и мре заради тях!

Политиците винаги са си скатавали децата – техните, ама са хващали чуждите да им прислужват и да мрат за тяхното благоденствие.

Докато на фронтовете на Балканската война са загинали стотици хиляди българи, министърът на Войната си напълнил швейцарската сметка и след войната избягал. Не беше ли така?

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024