Европа

Орбан: Не винете Русия за притока на мигранти! ЕС стои със скръстени ръце

Орбан: Не винете Русия за притока на мигранти! ЕС стои със скръстени ръце

орбан-2

Виктор Орбан отново показа, че е един трезвомислещ политик, който не се страхува от нищо и никого –  НЕ Е КОРУМПИРАН, заради което и няма с какво да го държат и изнудват.

„Унгария е достатъчно силна, за да се противопостави на въвеждането на задължителни квоти на ЕС за приемане на имигранти, въпреки заплахата от наказателни мерки срещу нея като например намаляването на финансирането от европейски фондове“, заяви унгарският премиер Виктор Орбан в интервю за унгарското национално радио. Въпросът за планове на ЕС за въвеждане на постоянен квотен принцип ще бъде поставен на референдума, който унгарското правителство смята да проведе, допълни той.

Орбан заяви още, че Русия не може да бъде обвинявана за мигрантския поток от Сирия в Европа. „Русия не може да бъде обвинявана за притока на мигранти“, каза той и допълни, че руските бомбардировки в Сирия не може да бъдат считани за единствената причина за преселението на бежанци от тази страна.

Унгария е първата държава, която взе мерки за самостоятелно справяне с нелегалната миграция. В момента ние сме една от най-защитените държави в Европейския съюз, подчерта Виктор Орбан. По-добре е отделните страни да вземат самостоятелни решения докато ЕС стои със скръстени ръце, каза той.
Унгария е силна защото има собствено мнение и го отстоява! България е слаба, защото няма мнение и чака Меркел какво ще каже! Затова сме  гордо нищожество на картата на Европа.
Междувременно Брюксел представи „пътна карта“ за възстановяване на безвизовото пътуване в Шенген до края на годината.
„Целта е да се вдигне контролът по вътрешните граници от декември. Шенгенската зона ще се върне към нормално функциониране до края на 2016 г.”, заяви еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос.
Европейската комисия обяви тези си намерения по-рано днес с предупреждението, че евентуалният срив на Шенген ще коства на европейската икономика по 18 млрд. евро на година.

Европа

More in Европа

1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024
урсула фон

Икономиката на ЕС минава на военен режим заради „заплахата от Русия“

март 21, 2024