САЩ

Паника! Американският „елит“ впрегна колосални пари и протести за елиминиране на Тръмп

Паника! Американският „елит“ впрегна колосални пари и протести за елиминиране на Тръмп

GettyImages-494745648

Според доклад на организацията „Разузнавателен икономически отдел“ избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ ще донесе повече рискове за света отколкото евентуален въоръжен конфликт в Южнокитайско море или излизането на Великобритания от ЕС, пише The Independent.
От организацията заявиха, че не очакват 69-годишният милиардер да победи „най-вероятния кандидат от Демократическата партия Хилари Клинтън“, но, ако това все пак стане, „враждебната позиция на Доналд Тръмп към свободната търговия и отчуждаването му от Мексико и Китай ще ескалират в търговска война“.
„Неговите милитаристични тенденции към Близкия изток са силен инструмент за набиране на нови джихадисти към групировките“, пише в доклада. Дори и ако неговите по-радикални политики бъдат блокирани от Демократическата партия или от вътрешнопартийната републиканска опозиция в Конгреса, „вътрешното боричкане ще подкопае единността на вътрешната и външната политика“, предупреждават от РИО. Победата на Тръмп е с 12 точки по 25-балната скала на организацията и е отбелязана като събитие „с умерена вероятност и голямо въздействие“.
В челната десетка на събитията, представляващи риск, Тръмп е на шесто място. На първо място е „твърдото приземяване“ на китайската икономика, следвано от нова студена война с Русия и корпоративната дългова криза на развиващите се пазари. Излизането на Великобритания от ЕС е на 8 място в списъка.

Лидерите на Републиканската партия на САЩ са се договорили да проведат политическа кампания с продължителност от сто дни, за да не допуснат издигането на милиардера Доналд Тръмп за кандидат за президент на страната, пише The New York Times.
Опонентите на бизнесмена от Републиканската партия, смятащи го за популист и предател на консервативните ценности, са готови да пристъпят към активни действия в най-скоро време. Те вече са провели редица „военни съвети“, за да открият неговите уязвими места и да решат кой от неговите останали съперници – сенаторът от щата Тексас Тед Круз или губернаторът на щата Охайо Джон Кейсик да подкрепят.

Междувременно не спират организирането на протести срещу изявите на Тръмп. Участници в протест срещу предизборен митинг на кандидата блокирираха снощи автомагистрала в щата Аризона. Те целят да отменят митинг на бизнесмена в град Финикс, предаде ТАСС.

И докато Тръмп не е подкрепен от никого, а сам осигурява парите си, докато неговите опоненти зависят от парите на своите благодетели и съответно интереси.  Преди дни Джордж Сорос стартира, заедно с други донори, кампания от $ 15 милиона, за да привлече една от най-големите групи в Америка – латиноси и имигранти да бъдат активни на изборите в битка срещу Тръмп.

More in САЩ

хилари тръмп768x432

Хилари Клинтън: Гласуването за Тръмп е гласуване за Путин

март 13, 2024
Image_17344904_40_0

Bild хвърли бомба: Това е тайният план в ръкава на Тръмп за Украйна и Путин

март 9, 2024
1010x570

Тъкър Карлсън нарече думите на Байдън, че Украйна може да спре Русия „бълнуване на луд“

март 8, 2024
980x551_1709115677_8262279738184632447_big

Проучване: Тръмп води с 5% на Байдън

март 3, 2024
28dc265efa154b77bf9604ea4253abba

Байдън си изпусна нервите и обиди жестоко Путин, Кремъл реагира: Думите му позорят само самите САЩ

февруари 22, 2024
1010x570

Тръмп: Смъртта на Навални ми изясни, че САЩ е залязваща и проваляща се нация

февруари 19, 2024