Русия

Русия e на прага на глобално споразумение за петрола

Русия e на прага на глобално споразумение за петрола

Путин10
Русия се доближава до постигане на международно споразумение за замразяване на добива на петрол, заяви руският президент Владимир Путин.
Саудитска Арабия, Русия, Венецуела и Катар миналия месец се споразумяха за ограничаване на добива до равнищата от януари, но при условие, че и останалите страни производителки приемат договорката.
На среща с представители на руския петролен сектор Путин отбеляза, че министърът на енергетиката Александър Новак се договаря и на практика се е договорил с партньорите на международния пазар за ограничаването на добива, допълвайки, че по думите на министъра руският бизнес фактически е съгласен с решението, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
„Към идеята за замразяване на производството са се присъединили страните, добиващи 73 процента от петрола в света и това е „критична маса“, каза от своя страна енергийният министър.
„Дори ако Ирак не се присъедини към ограниченията, те ще бъдат ефективни, а за Иран може да бъде взето индивидуално решение“, посочи Новак. Окончателното решение за стабилизиране на добива ще бъде взето през март, каза той.
Междувременно руският премиер Дмитрий Медведев обяви, че е подписал окончателната версия на антикризисен план, изготвен в отговор на срива на петролните котировки, без обаче да е уреден болезненият въпрос за финансирането на мерките в подкрепа на икономическата активност и реформирането на страната, предаде Франс прес, цитирана от Dir.bg. Руското правителство от няколко седмици работеше по пакет от мерки, докато кризата притиска жизненото равнище на домакинствата и застрашава хиляди работни места.
Очевидно, понижаването цените на въглеводородите в резултат на икономическата война на санкции,която САЩ поведе срещу Русия,се обърна срещу американската икономика.
Очакваха се фалити в Русия и на първо място на „Роснефт“ и „Газпром“,но започнаха фалити в САЩ на първо място с WBH Energy. Русия изненадващо не реагира известно време на срива на цените на „Роснефт“ и „Газпром“ и други свои компани,но нанесе удара на века като внезапно изкупи акциите от чуждите „акули“ на собствените си нефтени и газови компании. Преди събитията в Украйна и санкциите, външните инвеститори притежаваха около 50%,а сега им останаха трохи.

More in Русия

ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024