Тероризъм

Сгащиха ги! Руски тв екип засне голяма турска колона в Сирия (видео)

Сгащиха ги! Руски тв екип засне голяма турска колона в Сирия (видео)

20160304.rjflpnqpmw

Живо доказателство за действията на Анкара на територията на чужда държава – Сирия! Въпреки приказките на Ердоган и Давутоглу, че намеса нямало.

Кореспондентът на RT Лизи Филан е първият журналист, посетил град Африн на сирийско-турската граница, който беше отрязан от останалата територия на Сирия в продължение на 2,5 години. Оператор на RT е успял да снима лагер на терористите от „Джабхат ан-Нусра“ в непосредствена близост от мястото базиране на турските военни, а също така турска колона, която се е насочила към сирийския Аазаз.

По думите на местните жители и на бойците от отрядите за народна самоотбрана, Турция осигурява защитата на терористите, обстрелва сирийски населени пунктове и даже завзема цели райони, издигайки стени на територията на съседната държава. RT публикува снимки и видео, за които посочва, че могат да потвърдят връзките на Анкара с  терористите от „Джабхат ан-Нусра“.

„Ние виждаме как транспортните средства се насочват от Турция в Аазаз, който турските власти се стремят да попречат да бъде завзет от кюрдите. Недалеч от нас виждаме позиции на „Джабхат ан-Нусра“, където се развява неговото знаме“, разказва репортерката.

Както съобщават кюрди от отрядите за народна самоотбрана, на тази територия се намира лагер на терористичната групировка. „Редом на сирийско-турската граница виждаме флага на Турция. Кюрдите разказват, че постоянно виждат как оръжие от Турция попада в лагера на „Джабхат ан-Нусра“, отбелязва Филан.

„Съвсем близо до сирийско-турската граница се вижда турския град Килис, а срещу него, на сирийска територия има малко селце, което се контролира от терористите на „Джабхат ан-Нусра“, които, според кюрдите, се намират под защитата на турската армия“, предава кореспондентът на RT.

4

По думите на Лизи Филан, по цялата граница в района на Африн се наблюдава голям брой турски военни. „Местните хора разказват, че преди три седмици техният район е бил атакуван и фактически завзет от Турция, която веднага  е издигнала тук стена“. , информира Лизи Филан. И допълва, че от другата страна на границата има голямо струпване на турска военна техника.

Източник: Блиц

 

Тероризъм

More in Тероризъм

big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
big_19f0

ЦРУ: Иранските спецчасти Кудс са подготвяли атентат в България

август 26, 2021
79c5142be0385a6b93328f6a6fe75f6c

Виена под прицел – 6 атаки на снайперисти в центъра (ВИДЕО+СНИМКИ)

ноември 2, 2020
nica_4

Стана ясно кой е терористът от Ница, убил трима и обезглавил жена в катедралата Нотр Дам

октомври 29, 2020
php6izf99_800x

Появи се СНИМКА на младежа, набеден за терорист, подготвял атентат в Бургас, бил е голям шампион, но…

юли 1, 2020
bunovo

Навършват се 35 гoдини oт aтeнтaтa нa гaрa Бунoвo

март 9, 2020