Коментари

Скептици и русофоби с нова мантра: Вече не е „окупатор“ и „агресор“ , а „страхливец“!

Скептици и русофоби с нова мантра: Вече не е „окупатор“ и „агресор“ , а „страхливец“!

путин690x517_0xd42ee42a_20734351731444206827

КОМЕНТАРИТЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ СА ДВУПОСОЧНИ И ПОЛЯРИЗИРАНИ, ЗА РАЗЛИКА ОТ ПРЕОБЛАДАВАЩО ПОЗИТИВНИТЕ ОЦЕНКИ ЗА РЕШЕНИЕТО НА РУСИЯ ДА ИЗТЕГЛИ ОСНОВНИЯ СИ ВОЕНЕН КОНТИНГЕНТ ОТ СИРИЯ.

Скептици и русофоби определят хода на Путин като слабост. Сега той вече не е „окупатор“ и „агресор“, а „страхливец“.

Да, руският президент обяви началото на изтегляне на руските военни от Сирия. Но не е казал , кога ще е краят …

Истината не е толкова проста, обясненията не са толкова първосигнални. Решението на Путин е дипломатико-политическо. Ясно личи договореността със САЩ. Сирийската армия завзе всички селища ,заселени с алеути. Сега САЩ трябва да превземат столицата на ИД Ракка, което автоматически означава противоречие с основния съюзник на Щатите – Турция. Путин е голям политик, това е извода !
Личи и договореността за Украйна, която няма да бъде приета в НАТО ,следващите 25 г-.Обама каза, че САЩ нямат интереси в Украйна.
Русия принуди САЩ да си обират парцалите от Украйна и ги принуди чрез война към мирно решаване на въпросите със Сирия. САЩ се съгласиха на безсрочно оставане на Асад. Или поне биха отбой за някакви ултимативни срокове…Толкова !

Русия оставя в Сирия най-модерната си система за ПРО и около 2000 войници

Руските военновъздушни сили ще продължат ударите по мишени в Сирия, свързани с „Ислямска държава“ и други терористични групи въпреки частичното изтегляне, съобщи заместник-министърът на отбраната Николай Панков, цитиран от РИА Новости и Ройтерс.

Постигнахме определени положителни резултати и се появи истинска възможност за прекратяване на това продължително противопоставяне. Но е още рано да говорим за победа над тероризма. Руската авиационна група има за задача да продължи ударите по терористични мишени„, каза Панков на церемония в руската военна база в Хмеймим.

tass_12688655
Шефът на кремълската администрация Сергей Иванов съобщи, че Русия ще остави най-модерната си система за противовъздушна отбрана в Сирия въпреки планираното изтегляне на основната част от руските сили. За да се гарантира сигурността, включително от въздуха, ще бъде оставена системата „повърхност – въздух“ С-400, каза той пред журналисти. С обсег от 400 км, тази система ще гарантира на Русия контрол над огромни участъци от небето над Сирия, посочва Ройтерс.

Председателят на комитета за въоръжените сили в горната камара на руския парламент Виктор Озерев прогнозира, че в двете бази на Русия в Сирия ще останат до 1000 военнослужещи, предаде Асошиейтед прес. Озерев каза, че за охраната на базите в Хмеймим и Тартус Русия ще се нуждае от минимум два батальона, т. е. от около 800 войници. Той добави, че Русия ще продължи да извършва разузнавателни полети, което изисква оставане на някои от летателните екипажи.

Руските военни инструктори, които съветват сирийската армия, също ще останат в Сирия, добави той.

Според Китай решението на Русия да изтегли основните си въздушнокосмически сили от Сирия ще се отрази положително на преговорите за уреждане на сирийския проблем. Това заяви днес на редовния брифинг говорителят на външното министерство в Пекин Лу Кан, цитиран от БТА.

Смятаме, че това решение на Русия може да отправи към международната общност, особено към всички страни в конфликта в Сирия, позитивен сигнал, да насърчи всички тези страни към диалог и преговори, за да бъде намерено политическо решение за сирийския проблем„, каза той.

 

More in Коментари

big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024