Политика

Внимание, дискриминация! ГЕРБ иска задължително гласуване само за българите в България!

Внимание, дискриминация! ГЕРБ иска задължително гласуване само за българите в България!

trygva-deloto-sreshtu-cvetanov-174012

ГЕРБ въвежда нова дискриминация в обществото! Този път по местоживеене и адресна регистрация.

Задължителното гласуване ще е само за хората в България, то няма да важи за българите, живеещи извън страната. Това обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

След толкова умуване и задкулисни пазарлъци около злощастния и скандален Изборен кодекс главите на управляващите раждат все по-нови и все по-екстравагантни глупости! В понеделник парламентът окончателно прие да има задължително гласуване. Ако не гласуваме на два последователни избори от един и същи вид (например -два последователни президентски вота или последователни парламентарни избори), името ни ще бъде заличавано от избирателните списъци. Ако след това все пак решим да гласуваме, ще можем да върнем името си в списъците като подадем заявление до общинатав определен срок преди изборите.

Впоследствие от публикувана стенограма на една от срещите се разбра пошлата игра на управниците: Валери Симеонов си признава за задкулисни договорки, освен че е воден от чиста байганьовска целесъобразност и демагогия. Бойко Борисов го интересува единствено на кого да прехвърли вината за горещия картоф. Как да се измъкне чист от блатото. Румяна Бъчварова, която на всичкото отгоре е и социоложка, не знае как се изчислява изборната бариера. Мисли си, че е върху всички регистрирани гласоподаватели, а тя винаги е била дори не върху гласувалите, а върху броя на действителните бюлетини. Зеленогорски пък се опитва да отреже секците в Турция, без да пострадат тези в САЩ.

Задължителния вот, който най-голямата партия смята, че ще бъде оспорен пред Конституционния съд и съответно обявен за противоконституционен“ – и въпреки това бе приет. Това не може да са нормални хора,кой каквото ще да казва.Не е нормално да вкарваш текстове в който и да е закон на принципа – ако мине.

Търси се вариант, който да отговори на очакванията на хората„, подчерта Цветанов.

Обаче! Заличаването от избирателните списъци заради негласуване е антиконституционно. Конституцията чл.42 допуска лишаване от избирателни права САМО на осъдените с влезли сила присъда лишаване от свобода и на поставените под запрещение. Други варианти няма. Толкова по една от простотите на депутатите.

Възмущението по социални мрежи и форуми не стихва, а вече излиза и на площада.  Не може правата да се превръщат в задължения. Човек без права е роб. В кой век живеем? Оставка! Май, май ще има след изборно оповестяване на резултатите с гьостерицата и служебно правителство.
Който иска всичко, обикновено губи всичко !

Източник: News.bg

https://news.bg/politics/zadalzhitelnoto-glasuvane-samo-za-balgarite-v-balgariya-uspokoyava-tsvetanov.html

 

 

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024