Коментари

Въпросът на въпросите: Ще узаконят ли партията на Местан?!

Въпросът на въпросите: Ще узаконят ли партията на Местан?!

Лютви Местан 10042016 2

Тези хора се подиграват на България. Откровено и нагло. Първо Лютви Местан се кри в турското посолство в напрегнат за него момент, после в края на март отиде в Турция, където караул с почести понесе огромен плакет на неговата „партия“ ДОСТ – на турски. Накрая на учредителното й събрание, не просто някъде, а помпозно в НДК, депутатът от турския Меджлис Семир Ялчън заяви, че „където се говори турски, там е нашата родина Турция“.

Така в прав текст ни обяви за част от неоосманска Турция. Зам.-председателката на властващата у съседите ни партия на Ердоган Фатма Саянкайъ пък донесе приветствие за учредителите „от родината“. Всичко това – насред София и при пълно мълчание от страна на българската държава.

Не ми е ясно по какъв начин може да бъде регистрирана у нас партия, не просто очевадно етническа и стъпила на религиозен темел, а обявявана от ислямизирана Турция за „родна“. Партия, открито ползваща и провеждаща неоосманистката идеология на Давутоглу за превземане на Балканите с „мека сила“. Партия, откровено и щедро финансирана, обещаваща луди пари на хора, които ще работят за нея по места.

Българската Конституция категорично забранява всичко това. Но като си спомня как навремето бе регистрирано ДПС, нищо чудно и сега български съд да узакони новото протурско отроче, прикриващо се иначе зад лозунги за евроатлантизъм, демокрация и либералност. Да отидат съдиите до Исперих или Сакар и да видят хората, които плачат, че един хляб вече не може да си купят на български.

Вицепрезидентката Маргарита Попова попита вчера защо президентството и МВнР мълчат. Ами мълчат, защото Местан е „техен“ с омразата си към Русия, той се оказа по-ястреб от ястребите, оправда дори гибелта на 224 руснаци в самолета, свален над Египет от Турция, която успя върло да се смрази с Русия. И под това любо за родните русофоби прикритие турският „приятел“ ДОСТ се кани да се настани сред партиите на изстрадала България. Дали ще ни причинят и това?

Велиана Христова, Дума

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024