Коментари

Горчивият Путин!

Горчивият Путин!

1460543211

Все по-често се замислям защо Владимирович приседна като горчив залък в широкото алчно гърло на Запада. Този залък заседна и дори едри глътки уиски, бира и скъпи френски вина не могат го помръдна.

Започвам да мисля, че причината е в прецизните готварски способности на бащата на Путин, който е бил личен готвач дори на елита на стара и нова Русия. Даже на Йосиф Висаринович Сталин.

Да се приготвят точните продукти, точните подправки, да се разходва точно време за ястието и накрая да се сервира в най-мил естетичен вид – очевидно това е умение за истински майстор-готвач, а не за полуфабрикатите, които ни показват нашите родни телевизии.

Да, да се научиш да готвиш като за Цар и Генерален секретар – пък може и на ООН – не става за ден-два, а след сериозна школовка и още по-сурова практика.

Затова Владимир Владимирович дълго се е подготвял в Дрезден, в Лайпциг, в Санкт Петербург, в  Москва, че напоследък и в Сочи.

Не е никак случайно, че той приготви на чичко Сорос и на не особено талантливия му готварски екип „Сочна пържола по Донбаски“, „Крим а`лангле – сюрприз“, „Млечна супа по сирийски“, „Фино смляна картофена салата по южноамерикански“, „Патица с ориз за 70-годишнината по пекински“, „Мелба по севернооморски-2“ и за последен вкус – „Турско кафе по московски“.

Несвикналите на не ГМО-ястия западни вкусове бяха така изненадани от новите гозби на руснака, че дори най-вкусните им загорчаха – от устните, езика и небцето, та чак до стомаха и голямото черво.

Подправките на Путин бяха „Калибър“, „СУ-хх“, „МИГуу“ и „Зет-космическа мешана сол“.

Във Вашингтон, Париж и прежде великия Лондон дълго се чудеха да преглътнат ли новото лукс-меню, или да останат гладни, докато едни чаршафосани човечета не им сервираха „Баране-клатене по кьолнски“, „Печен дивеч по парижки –вкл шарлебдовски“, а и „Брюкселско зеле с АК-47“ – около 30-ина парчета последното.

А пък руските „прости“ речи вече си имат своите московски и по цяла Русия добри и отлични ресторанти, с прекрасни руски родни продукти, а не борш по елцински и горбачовски.

Хранените хора на Обама, Камерън и Оланд се развикаха към господарите си: „Осанна за Путин, на Голгота Вам.“

При това чеченците, сирийците, латиноамериканците, африканците, унгарците, че и холандците тия дни завикаха по Youtube, чрез урни и всякакви нови дигитални устройства, че искат за свой гуру-готвач Путин, а не прашасалите от употреба Далай Лама, Кончита Вурст, както и Би Би Си, Си Ен Ен и прочие безвкусни, червиви и доскучали подправки.

Обама, ЦРУ, западните корпоративни ченгета и босове се втрещиха от заседналата им кост-путинка в кривото гърло.

Работата в момента е толкова комплицирана, да му се не види – нито могат да преглътнат, нито да извадят костта обратно. Едновременно цайтнот и ни напред-ни назад!

Тези водачи на западното елитно готварство знаят, че Володя има и ядрена манджа в Сибир, под морското равнище в океаните, над атмосферата над тях, та не смеят да предложат на народите своето модерно неоястие: ПРО-разслабително.

Тюхкат се над своите Евро и $-с, четат и препрочитат новоизлюпените качинсковци, бойковци, грибаускайтевки и прачие безсолни салати, ама народите им все повече си падат по китайска и руска кухня.

Какво да се прави: О, времена, о, нрави! Още преди 20 и повече века са казали тази фраза суперготвачите на древността – римляните!

rodinabg.com

Димитър Кунев

http://rodinabg.com/readarticle.php?id=9379

Коментари

More in Коментари

hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024
КЕВО

ЗЛОВЕЩО ПОСЛУШАНИЕ

март 30, 2024