Политика

ДПС нападна БСП за падането на кабинета „Орешарски“!

ДПС нападна БСП за падането на кабинета „Орешарски“!

4781810

Неадекватното политическо поведение на по-големия партньор в правителсвото е причина за падането на кабинета „Орешарски“, се твърди в доклада на ДПС на Деветата конференция на движението, кято се провежда в зала 3 на НДК.

„Основното постижение на кабинета „Орешарски“ беше връщането на демокрацията. Така бе изпълнена успешно основната задача от Осмата Национална конференция на ДПС в тази част, но за съжаление, в друга – връщането на нормалността в политиката като цяло, не успяхме да постигнем. По време на европейската предизборна кампания бе нарушен политическият диалог между партиите, подкрепящи правителството, и като следствие на тази нарушена комуникация, ДПС публично постави условия за запазване на формулата на управление, чието изпълнение не зависеше само от нашето представяне на европейските избори – без това да е решение на Централния съвет“, се казва в отчетния доклад, представeн от Мустафа Карадайъ.

„Допуснатата грешка с поемането на обещания за реализиране на изборен успех от името и на двете партии, заедно с неадекватното политическо поведение на по-големия партньор в правителството, като естествено продължение последва оставката на кабинета.  В политиката подобно поведение, което е несъответстващо на добрите коалиционни практики, носи своите последици и това доведе до предсрочните парламентарни избори през 2014 година,“, каза още Карадайъ.

Преди това истинският лидер на ДПС Ахмед Доган бе посрещнат с бурни аплодисменти в залата. Делегатите скандираха името му в продължение на няколко минути.

Почетният председател благодари за аплодисментите с ръка на сърцето, а те не стихваха всеки път при споменаване на името му.

Форумът на ДПС започна с химна на България и с европейския химн. Залата събра над 900 делегати и 600 гости. Тук са лидерите на двата синдиката КНСБ и „Подкрепа“, но и почетният председател д-р Тренчев.

Гости на форума са говорителят на БСП и зам.-председател на партията Атанас Мерджанов, цялото ръководството на парламентарната група на Българския демократичен център, съпредседателят на НДСВ Станимир Илчев, зам.-председателят на АБВ Румен Петков.

Гости от посолството на Турция няма. Присъсват обаче дипломати от посолствата на Русия, САЩ, Великобритания, Япония, Македония, Азербайджан, Алжир, Полша и др.Много гости от Турция, включително и кметът на Одрин, турски депутати и представители на изселнически организации присъстват на форума на ДПС.

очаквайте подробности

Източник: Епицентър

http://epicenter.bg/article/Ahmed-Dogan-izpravi-zala-3-na-NDK-na-kraka-video-/99246/2/48

More in Политика

прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024