Коментари

Европа бие шута на ЕС, ние оставаме! Факти само от последната седмица!

Европа бие шута на ЕС, ние оставаме! Факти само от последната седмица!

me-1

 

Позволявам си наглостта да поднеса смлени новини само от последната седмица, които са показателни за болезнения разпад на ЕС – една неспасяема вече тенденция, която обаче панически се отрича от поклонниците на „правата евроатлантическа линия“. Уви, напъните им са като да плюеш срещу вятъра – не зависят от желанието и мераците на онези „горе“, които са неспособни да овладеят ситуацията.

  1. Холандският референдум беше една репетиция… Сещате се за какво – репетиция за т.нар. Brexit, или референдума за излизане на Великобритания от ЕС. И никаква Украйна в случая не е голямата болка, която „стяга чепика“ на полезните ни идиоти.

Съвсем неслучайно „Дойче веле“ изрева на умряло колко лошо било да се правят референдуми… Аууу, как били излъгани холандците! Каква измама, какви манипулации!

Нечувано наистина! Един от „стожерите на истината“ да се завърти на 180 градуса и да се обяви против най-демократиния принцип на западната цивилизация. Но така е, когато загубиш мярката и се опитваш да угодиш някому.

Между другото, се появиха версии, че атаката срещу Камерън по линия на „Панамагейт“ също не е случайна. Идеята е той да бъде сменен с друг, който щял да „поеме негативите“ и влошаването на отношенията на Лондон с ЕС при евентуалното излизане на страната от съюза.

2. Втори факт – социолозите на Острова с мъка се опитват да представят настроенията на британците като паритет – 50 на 50… Ето едно от последните проучвания тук: http://www.theweek.co.uk/eu-referendum/65461/eu-referendum-poll-of-polls-puts-camps-at-5050

В същото време признават, че привържениците на Brexit се увеличават, въпреки масираната кампания от заплахи за апокалипсис ако това се случи.

3. Германският в. „Велт“ публиква проучване, според което 56% от германците са против сделката ЕС-Турция за бежанците. Какво означава това? Ами означава, че хората бламират Меркел и Оланд – двигателите на сегашната политика на Брюксел. Кой ли обаче се съобразява с мнението им?

4. Пак от седмицата – една от водещите в света инвестиционни банки „Голдман Сакс” (Goldman Sachs) прогнозира, че Гърция повторно ще се върне към сценария за излизане от еврозоната. Това вероятно ще се случи на 20 юли, след като страната няма да успее да върне дълг от 2,2 млрд. евро на Европейската централна банка.

Посочвам този факт като поредна брънка от „скърцащата машина“ на потъващия Титаник, за който говоря. Защото в момента всяка подобна стъпка за „еманципиране“ означава и своего рода освобождаване на повече суверенитет, което пък би било заразителен пример за други по ефекта на доминото.

И накрая няколко думи за „безвремието“ у нас. Тази дума бе употребена от г-н Станишев, който лансира някакви нови идеи, чиято цел отново е паническа – за спасяване на неспасяемото, макар и в лява писта. Твърде късно е! За властта не искам и да говоря – нейният комфорт е гарантиран от Брюксел и от Вашингтон, независимо от дърпането на уши за европрограми и някакви си там корупцийки. 

Знам, че не давам рецепта, както някои скептици биха ме упрекнали с намека – ами ако не в ЕС към Русия ли да се  присламчваме? Пак Путин им е виновен и пак ги гонят духове…. Без да се усещат, че иде реч за ОБЕКТИВНИ ТЕНДЕНЦИИ, които съвсем не зависят от субектите „горе“. На тях не им остава нищо друго, освен да засилят полицейщината, цензурата, репресиите и да ускорят собствения си разпад. Защото точно това се случва! Само политически слепци не могат или по-скоро не искат да го видят, защото не им отърва!

Европа в лицето на останалите народи и държави проглежда  и се отърсва, следвайки своите собствени интереси. Нашите управници, както обикновено, угаждат на „началниците“ отвън! А българите още спим… Кога ли ще се прекърши пружината, която ни навиват?

Валентин Георгиев

Коментари

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024