Европа

Европейският Луцифер: ЕС се намесва в личния живот на хората, това трябва да се прекрати!

Европейският Луцифер: ЕС се намесва в личния живот на хората, това трябва да се прекрати!

2m-QFdPk
Прозрението на Юнкер е твърде закъсняло, но по-добре късно отколкото никога! Защото самозабравилата се чиновническа клика в Брюксел и нейните двойни стандарти и лицемерие водят усилено към краха на ЕС.
Засилващият се евроскептицизъм в Европейския съюз отчасти се дължи на твърде голямата намеса на Брюксел в живота на хората, която трябва да се прекрати.
Това заяви пред Парламентарната асамблея на Съвета на Европа председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от Ройтерс и БТА. Според него националните правителства трябва да имат по-широки правомощия от централните институции на ЕС.

Тези думи на Юнкер вероятно ще отекнат във Великобритания, която се готви за референдум на 23 юни за оставане в ЕС или за излизане от съюза, посочва Ройтерс.

На въпрос на британския депутат консерватор Найджъл Евънс какво смята да направи срещу растящия евроскептицизъм, Юнкер отвърна: „Мисля, че една от причините, поради която европейските граждани се отчуждават от европейския проект, е фактът, че ние се намесваме в твърде много сфери от личния им живот. В много от тези сфери отделните страни са в по-добра позиция да предприемат действия и да приемат закони“, продължи председателят на ЕК.

Затова Брюксел сега създава много по-малко нови закони в сравнение с предишни комисии, каза Юнкер.

„Ясно заявих още през 2006 г., че европейският проект се задъхва, че има разочарование. Не мисля, че това се е променило кой знае колко, дори напротив“, каза председателят на ЕК.

Той обаче е на мнение, че е необходимо по-силно сътрудничество между 28-те страни от ЕС за противодействие на общите предизвикателства, включително мигрантската криза и заплахите за сигурността.

Юнкер каза, че е убеден привърженик на оставане на Великобритания в ЕС.

„Сгрешихме, като въведохме прекалено много регулации и се намесихме твърде много във всекидневния живот на нашите граждани… Но ще сгрешим, ако не спазваме достатъчно принципа на солидарността„, добави председателят на ЕК в изказването пред ПАСЕ.

Източник: Dir.bg

More in Европа

ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024