Европа

ЕС губи над 1 милион работни места от търговското споразумение със САЩ! Твърде оптимистично!

ЕС губи над 1 милион работни места от търговското споразумение със САЩ! Твърде оптимистично!

20160424.mgavvzxtkl

Губи ЕС, губим и ние… но за сметка на това  печелим ГМО, шистов газ и още евроатлантически ценности…

Над 1 милион работни места ще бъдат изгубени в Европа, ако бъде подписано трансатлантическото търговско споразумение със САЩ. Това заяви пред БНР Марк Дийрън от неправителствена организация за борба с бедността, базирана в Лондон Според него изследването на ЕК, че споразумението би донесло по средно 545 евро за всяко европейско семейство, е нереалистично.

„Ние сме много скептични към резултатите от това изследване – каза Дийрън. – Ще цитирам и още едно, направено по методологията на ООН. Според него, приходите от износ ще спаднат в ЕС, ще бъдат изгубени работни места, доходите на домакинствата ще спаднат, самите европейски държави ще намалят търговията помежду си. Всичко това, разбира се, ще разклати финансовата стабилност.

Споразумението ще удари бизнеса на много малки производители, които не могат да издържат на конкуренцията с американските корпорации и ще влоши качеството на продуктите, продавани в Европа, прогнозира още британският експерт:

„На пазара на труда – според изследването, това означава, че в най-добрия вариант може да се изгубят 680 000 работни места в Европа, а в най-лошия – 1,3 млн. работни места. Официалният коментар на Европейската комисия е, че тези загуби могат да бъдат абсорбирани от други сектори в икономиката.

Това може да звучи много лесно от гледна точка на статистиката, но как си представяте толкова хора да изгубят работата си и да трябва да търсят реализация в други сектори? И другото изследване, за което ви казах, коментира, че могат да бъдат загубени 600 000 работни места, но подчертава, че това ще е сериозен удар върху европейския пазар на труда.“

Не 1 милион, десетки милиони работни места ще загуби Европа заради безволевите си и продажни политици, които не защитават интересите на собствените народи. Изглежда е писано да се мине и през това „споразумение“ и едва когато народът остане без работа и доходи, евентуално може да се усети.

Ще настъпят сериозни промени по отношение на стоките, които ще могат да се внасят в Европа. Това със сигурност ще има отражение върху качеството на продуктите и доколко те ще останат здравословни.

Освен това ще бъде нанесен много тежък удар върху малките производители, които ще трябва да се конкурират с големите американски корпорации. Това е неравна битка – американските компании имат по-евтини енергийни ресурси и много по-евтина работна ръка.
Може да дадем пример и със сферата на културата – музиката, театъра и киното.

Знаете, че Европейската комисия дава изключително много субсидии за проекти в сферата на културата. Ако се подпише трансатлатническото споразумение, правителствата вече няма да имат право да субсидират тези сектори.

И как тогава европейското кино ще се състезава с цялата продукция на Холивуд?
Всъщност, голяма част от търгувията между САЩ и Европа вече е свободна. Това, което ще се промени, е задължението за спазване на регулациите.“

Трансатлантическото търговско споразумение е много важен въпрос и в дебата за излизане или оставане на Великобритания в Европейския съюз, коментира Дийрън.

Източник: Блиц

http://www.blitz.bg/news/article/408899

More in Европа

1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024