Политика

Жалка гротеска: „Притеснени сме от поведението на Русия. Без солидарност ЕС може да се разруши!“

Жалка гротеска: „Притеснени сме от поведението на Русия. Без солидарност ЕС може да се разруши!“

Росен Плевнелиев 17032015 3

Притеснени сме от поведението на Русия. Не само по отношение на украинската криза, но и като цяло. Виждаме една Русия, която има големи амбиции за световна сила. Такава погрешна политика обаче ни връща към XIX-и век, защото в днешно време нациите не могат да демонстрират сила само чрез армии и ядрени оръжия. 

Искам да бъда приятел с всички. Обичам Русия и руската култура, ние обичаме руския народ, но не можем да се съгласим с нарушаването на международното право. 

Това заяви Росен Плевнелиев в интервю за „Евронюз“, в което към темата за Украйна бе подходено с припомнямето, че през март Киев го удостои с наградата „Личност на годината – 2015”. 

В интервюто той признава, че санкциите срещу Москва са донесли значителни загуби на страната ни в земеделието и туризма, но потвърждава, че заставаме зад мерките, наложени от ЕС. 

Точно за този възприет от американците принцип на „изключителност“  говори и Путин и ето, че пуделът им Плевнелиев едва ли не ще се разреве по поръчка с „ама само американците могат така, не и лошите руснаци“. Продажният палячо не може да проумее, че светът не само се променя, но отдавна се е променил докато той върти заучени клишета от 90те то и затова през ден го хакват.

По отношение на енергетиката, той припомня, че се работи за това България да не бъде изцяло зависима от Русия, както до сега, чрез проектите с Румъния и Гърция.

„Евронюз“ повдига и темата за мигрантите и бежанците и сигналите, че тук те са обект на насилие. Плевнелиев заявява, че българските власти проучват внимателно тези сигнали и взимат съответните мерки.

За либерализацията на визите за Турция, той заявява, че не можем да живеем в сигурност, заградени в дворец с високи стени, без да се интересуваме какво се случва около нас. На въпрос за стената, която се изгражда по границата със съседката ни, отговаря, че това съоръжение има временен характер и се прави по конкретен проблем.

Според Плевнелиев, липсата на солидарност може да срине ЕС. Той припомня годините, които е живял в комунизъм и е уверен, че връщане назад няма. Искам страната да бъде горд член на този Съюз, казва президентът и е убеден, че напредък има, въпреки емиграцията.

КОМЕНТАРИТЕ ПО ФОРУМИТЕ ЗА НОВИНАТА СА ПОКАЗАТЕЛНИ:

По-неграмотен и продажен президент България не е имала до сега . Каква солидарност ,какви 5 лева – всяка държава в Европа се оправия сама както намери за добре и никой не го грижа за покрайнините. Държавите от централна Европа (Австрия, Унгария, Англия….) се ограждат срещу скакалците а ние седим и чакаме НАТО да ни охранява.. Управляват ни неграмотници, никой не мисли за народа и държавата.

„Виждаме една Русия, която има големи амбиции за световна сила. Такава погрешна политика..“ На палячото Плевнелиев кой му каза че това е погрешна политика? Дали на малоумника му е известно че интернет системите, за които толкова се притеснява, са възникнали точно като военен проeкт на Arpa(Darpa)?

Източник: News.bg

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024