Европа

Завесата се вдига! The Telegraph: Евросъюзът винаги е бил проект на ЦРУ!

Завесата се вдига! The Telegraph: Евросъюзът винаги е бил проект на ЦРУ!

Image_5430716_407

Всичко скрито ще стане явно! Колкото и да не им се иска на поданиците на Сорос – ще бъде факт! Затова и Европа днес е буквално окупирана от американците, без суверенитет и самостоятелна политика. … Друго е да купиш всяко едно правителство поотделно, съвсем друго – да си напазаруваш една шепа послушковци в Брюксел, които да им играят по свирката.

В това, че САЩ активно противодействат срещу излизането на Великобритания от ЕС, няма нищо чудно, дотолкова, че европейската интеграция изначално е била американски проект, пише The Telegraph. Съгласно разсекретените държавни материали, американското разузнаване е финансирало създаването на Европейския съюз още в средата на миналия век, пише и РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

В един от документите, датиращ от 26 юли 1950 година се разкрива информация за кампания, насочена към създаването на Европарламента. Инициатор на меморандума било Управлението на стратегическите служби, които се явяват предшественик на ЦРУ, отбелязва изданието.

При това САЩ винаги отделят внимание на Великобритания, участието на която в евроинтеграцията било приоритет за американците.

Съгласно публикуваните данни, ЦРУ сътрудничело с „бащите – основатели” на ЕС, използвайки ги като свои сътрудници. Американското разузнаване се стремило да съхрани зависимостта на Европа от Вашингтон и всячески се стараело да се меси в ЕС в търсене на алтернативни източници на финансиране.

Както отбелязва авторът на статията, в процеса на строителство на единна Европа е имало и пробойни. Например в служебна записка от 11 юни 1965 година на вицепрезидентът на европейското общество били дадени указания да се осъществи проект за единен валутен съюз. В документа се подчертава, че е необходимо да се избегнат всякакви дебати по темата, докато решението за въвеждането на единна валута стане неизбежен факт. Както показва историята този подход се оказал не особено мъдър , отчитайки днешната ситуация на дългове, дефлация, масова безработица в южните части на Стария континент.

„В определен смисъл тези документи са история. Но те показват, че американската „държава в държавата” затънала в тази идея буквално до уши”, завършва анализа си изданието.

Източник: Блиц

http://www.blitz.bg/news/article/408706

More in Европа

борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024
урсула фон

Икономиката на ЕС минава на военен режим заради „заплахата от Русия“

март 21, 2024
Image_17388245_40_0

Макрон: Ако Русия спечели войната срещу Украйна, „авторитетът на Европа ще бъде сведен до нула“

март 15, 2024
IMAGE_15742539_40_0

В Германия започва разследване: Записът на немски офицери за удари по Кримския мост с ракети „Таурус“ е автентичен

март 2, 2024
epa06737904 A car drives on the Krymsky (Crimean) Bridge over the Kerch Strait 15 May 2018, prior to its opening ceremony. The 19-kilometers-long road-and-rail bridge connects the Crimean peninsula,  annexed by Russia from Ukraine in March 2014, with the Taman Peninsula of the Russian mainland. Public transport and automobiles traffic on Crimean Bridge will be launched in early hours of 16 May 2018.  EPA/ALEXANDER NEMENOV / POOL

Скандал: Германия планира да участва в терористичен акт срещу Кримския мост с ракети „Таурус“ / СТЕНОГРАМА

март 1, 2024