Коментари

Защо документите от „Панамагейт“ се пускат избирателно, „парче по парче“?

Защо документите от „Панамагейт“ се пускат избирателно, „парче по парче“?

5325

Хем изтичането на документите от Панама било за „благото на целия свят“, хем е достъпно само за шепа хора (групичка журналисти) дето пускат парче по парче. Що не ги пуснаха за свободно четене? Ето, чак вчера пуснаха първите имена от България, а самия списък е от неделя вечерта. Два дена им трябваха и то само за двама (и то семейство – Баневи). А останалите? По един на седмица? А останалите? Ако го бяха пуснали за свободно четене, това щеше да се знае на петата минута, не в края на втория ден …

Защо даже големите медии като „Гардиън“ казват, че „голяма част от материалите ще останат секретни“, въпреки, че веднага след това добавят „макар и да съществуват наложителни причини да се публикуват някои неща“? Малко тъпо се получава – хем имало наложителни причини да се публикуват, хем нямало да се публикуват. Когато голяма медия като Гардиън я хване чак такава шизофрения, значи работата е много зле.

Да не би защото иначе някои големи „обективни“ медии ще се окажат, че са напълно зависими от определени политици и бизнес интереси (каква еретична мисъл)? Или ще се замесят наистина важни западни лидери, далеч по-властни от някакъв си премиер на световната икономика Исландия и 2-3мата пенсионера от UK ? С далеч по-големи суми (техни и ощетяващи съответните държави) ?

Или „разследващите“ пък удобно са изтрили съответните наистина важни лица?

И все пак остава въпроса – защо в страната, която има годишен бюджет от трилиони долари, в която се намират няколко от световните мегакорпорации с обороти от стотици милиарди – няма бизнесмени и политици с офшорки?
А, самите САЩ били офшорна зона? Аха.

Защо „разследващите“ не са пробили и там? Или са пробили и евентуално ще пуснат и Епизод 2 – Американската нишка ? Кога? Защо не ги пуснаха наведнъж ?

Та, другото важно, и отново – защо не публикуват всичко за свободно четене?
Значи трябва да вярваме на това, което уж „независимите“ шепа журналисти пускат ?

Владимир Мицов, фейсбук

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024