Политика

Извънредно! Готов за оставка по исландския пример, ако се докажат връзки с офшорки!

Извънредно! Готов за оставка по исландския пример, ако се докажат връзки с офшорки!

Plevneliev-idiot-2

Държавната ни глава Росен Плевнелиев е готов да си подаде оставката, ако се докаже, че върху името му  е лепнато петно от офшорки и незаконни сделки, научи Onovini от свои източници в Президентството.

Плевнелиев бил вдъхновен и нахъсан от поведението на исландския премиер Сигмундур Давид Гунлаугсон, който вчера подаде оставка на фона на политическата криза, свързана с „Панамските книжа“. Закърмен с евроатлантизъм до мозъка на костите си, нашият държавен глава също би последвал неговия пример, за да не се петни името му.

Малката северна островна страна е известна с пословичния култ на нейните жители към честността и демокрацията.
За пръв път и членове на Прогресивна партия на примиера го призоваха във фейсбук да подаде оставка. и той го направи!

Та така и нашият Плевнелиев, който често се позовава на  „заветите на Левски“ и на „евроатлантическите ценности“, които били неговото второ АЗ.

Засега поради спецификата на поръчката, наречена „Панамагейт“, имена на български и американски политици в черния списък липсват. На мушката са хора, свързани с Путин, дори не и самият Путин, но основната цел е неговото дискредитиране. За цвят са вмъкнати и по някой и друг политик от Европа или от други части на света, основно хора, които предстои да сдвата постове и които не са след долюбваните от Сорос и кохортата му от платени „разследващи журналисти“.

Преди време в медиите се появи информация, че в качеството си на управител на голямата баварска компания „Линднер“,  Плевнелиев е пренасочвал милиони в поне две офшорни компании, регистрирани в Кипър. Според документите, една от тях – „Инокс Мениджмънт ЛТД“ със сигурност е негова собственост, а другата – „Билингъм Дивелопментс Лимитид“, е управлявана от близко до него лице.

Президентът заобикалял данъчното законодателство чрез следните схеми: През 1999 г. „Линднер Ирис Имобилен“, с управител Росен Плевнелиев, започват подготовката за строителство на бизнес парк София. За анализ на имотния пазар в София те плащат по консултантски договор за 110 хил. долара на фирма „Инокс Мениджмънт ЛТД“. В интернет беше публикувана кореспонденция между Росен Плевнелиев и международната компания Окра, специализирана в създаването на офшорни фирми в зони като о-в Ман, Хонкон и Кипър. В тази кореспонденция Росен Плевнелиев е
представен в качеството му на собственик на въпросната „Инокс“.

По същото време компанията „Линднер“ привлича като клиент Българска инвестиционна банка, която ще е собственик на една от сградите в парка. Парадоксалното тук е, че българската банка плаща 311 хил. долара за технически консултации отново на компанията „Инокс“. Така на практика излиза, че собственикът на кипърската офшорка, настоящият държавен глава, е спечелил от консултации есновременно от строителя и от купувача.

Грубата сметка показва, че с тези сделки предприемача Росен Плевнелиев е заобиколил данъци върху общо 421 хил. долара. Към този момент бизнесът в България плаща 32.5% данък или нашата държава е изгубила близо 140 хил. долара приходи.

При управлението на „Бизнес парк София” Росен Плевнелиев е договарял продажба на части от проекта на българска фирма, собственост на офшорка от Монровия, писа през февруари 2014 г. сайтът „Гласове“. Той цитира данни в Търговския регистър на България.

Роскоccb0e9aa985b739c5735228bd05cba17

Документите показват, че Плевнелиев е продавал през 2006 г. обособени части от „Бизнес парк София” на „София Шелтър пропъртиз”. Фирмата е била притежание по това време на либерийската „Тинърс хил инвестмънт”. Малко по-късно българската компания минава под контрола на президентския приятел – издателя на „Капитал” и „Дневник” Иво Прокопиев, чиито медии водят война с българското правителство и са артилерията на Плевнелиев в конфликта му с управляващите.

Така Иво Прокопиев и Росен Плевнелиев се оказват забъркани в поредна схема с офшорни фирми.

1. През 2005 г. „Фирмено отделение” на СГС вписва в регистъра „Шелтър пропъртиз” ЕООД. Едноличен собственик на капитала е „Тинърс хил инвестмънт” със седалище Либерия.
2. „Шелтър пропъртиз” ЕООД купува „София Шелтър пропъртиз”.
3. Плевнелиев продава обособени части от „Бизнес парк София” на „София Шелтър пропъртиз”.
4. Росен Плевнелиев е заличен като управител на „Бизнес парк София”.
5. Накрая – купувачът на части от бизнес парка – „София Шелтър пропъртиз”, минава в ръцете на дружеството „Алфа Дивелопмънтс”, което е част от холдинга на Иво Прокопиев.

За топлите връзки на Плевнелиев и Прокопиев и до днес съмнение няма – примери бол! За офшорките – най-доброто предстои, както се казва.

 

More in Политика

главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024