Политика

И рече Той: Свалянето на карикатури е удар срещу мен!

И рече Той: Свалянето на карикатури е удар срещу мен!

ББ655-402-bojko-borisov

Уникален талант – щом си отвори устенцата и бликва порой от „мудрост“!

Бойко Борисов смята, че свалянето на карикатури е удар срещу него. Това изказване направи той пред журналисти след заседанието на КСНС при президента.

„Цялата тази работа, която сътворихте, е удар срещу мен и пореден опит да ми извадите очите” – с тези думи премиерът се обърна към репортер на Нова ТВ и поясни, че във времето на социалните мрежи и интернет да свалиш информация е равносилно на самоубийство и „да набедиш някого, това не е честно”.

„При тази организация на правителството, ние няма да допуснем бежанска вълна и това явно е проблем и търсят по най-ефективния начин да ни разклатят, като кажат: „Има виновник”, обясни Бойко Борисов.

Той заяви, че първоначално „имало кампания на катарската телевизия „Ал Джазира” за нехуманното отношение на България към бежанците.  След това се заговорило за „свински опашки”, което събуждало определени асоциации към мюсюлманите.

„Изведнъж се заговори за свински опашки, привърза се постепенно и моето име към тези свински опашки. В един момент същата тази телевизия, която участва в този запис, като доста хитри, по много хуманен начин направено, с ябълки, с вода за бежанците, изведнъж вчера си изтриха сайтовете с карикатури и последната била с мен. Едва ли не Борисов им разпоредил да махнат карикатурите”, обясни премиерът.

Той е категоричен, че никога не си е позволил да отправи критики и да иска сваляне на карикатури.

Според Борисов ефектът от всичко това е, че сега се говори, че в България има нарушаване на свободата на словото. „Аз не съм виновен, че частна медия си прави своята политика. Но колко е удобно, че тук в България мачкаме свободата на словото. Още от днес ще слагам в моя профил във „Фейсбук” карикатурите”, каза Борисов. Той поясни, че с това цели да покаже,че карикатурите не само не го дразнят,но и ще докаже че няма „никакъв комплекс”.

От Нова Тв заявиха по повод изказването на министър-председателя, че „от създаването на медията досега никога и по никакъв начин не е участвала или била намесвана в каквито и да било конспиративни сценарии”.

А ето какво коментират хората в социалните мрежи и форумите:

Завиждат!
Всичко е защото продължаваме да строим, всеки ден нови заводи отваряме, магистрали, инфраструктурата в Северозападна България активно работим, реални неща, детски градини, спортни зали, колкото агнета произведем от Катар ще ни ги изкупят всичките, стабилност поддържаме, границата пазим по-добре от шенгенските държави, контрабанда за милиарди спряхме, реформите стартираха навсякъде, за Великден ще дадем на пенсионерите, хората виждат…

Източник: Vesti.bg

More in Политика

171172315952409

Посланикът на САЩ за разглобката на властта: Разочаровани сме, но не е наша работа да се месим в тези дискусии

март 29, 2024
big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024