Европа

Кредиторите отново доведоха Гърция до фалит! Задава ли се Grexit?

Кредиторите отново доведоха Гърция до фалит! Задава ли се Grexit?

zx620y348_2563918

Доказано е, че нито една държава не може да си върне заема в днешни дни! МВФ и не иска!За тях е важно да се плащат лихвите по заема,т ака парите работят – както се казва! А с Гърция драма няма могат двойно да им намалят дълга и пак ще са на печалба. Лошото е, че и нас ни вкарват бавно и постепенно в робството без окови!

Гърция обвини Международния валутен фонд в подкопаване на усилията за постигане на споразумение за опциите й за финансиране.

Преговорите за отпускане на нов транш от спасителната помощ стигнаха до задънена улица, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Преговорите с международните кредитори стигнаха до блокаж във връзка с техните искания Атина да въведе съответните мерки, в случай че не успее да постигне фискалните си цели за получаване на първичен излишък до 2018 г.

На риск е изложено отпускането на над 5 милиарда евро финансова помощ, необходими за погасяването на заеми от МВФ, които имат падеж през юни и юли.

Атина би искала да обсъди въвеждането на механизъм за автоматично орязване на разходите, заяви правителственият говорител Олга Геровасили. Гърция не може да отиде по-далеч от това, добави тя.

„МВФ отправя искания, които отиват отвъд това, което е договорено. Тези искания подкопават усилията както на гръцкото правителство, така и на европейските институции“, посочи Геровасили.

Атина заяви, че нейното законодателство не позволява да се приемат закони за хипотетични събития, но тя е предложила да обсъди механизъм за автоматични съкращения на разходите в случай на фискален срив.

Във вторник беше съобщено, че Гърция няма ликвидност, събират се резерви от ведомства в централната банка. В ход е операция “метла“ за прехвърляне на средства от каси на болници и учреждения.

Същевременно Германия изключи провеждането на специална среща на европейските лидери по гръцката спасителна програма, предаде ДПА.

Щефен Зайберт, говорител на германския канцлер Ангела Меркел, заяви, че германският лидер не вижда никаква нужда от подобна среща и продължава да смята, че с гръцкия дългов проблем трябва да продължат да се занимават финансовите министри от Еврогрупата.

Гърция от 5 години е труп, който кръвопийците от ЕС и от МВФ групово се гърчат как да съживят. Лашкат изкуствено дишане, лашкат масажи на помпата, ама не става. Докога ще продължи гръцката трагико-комедия, не се знае. Не е имало по света такъв бъркоч – да искаш да го съживиш, ама да няма как, да искаш да спечелиш без да загубиш и постоянно да губиш, без надежда да печелиш. 
България е поставена на колене от безброй изискавния и безпаричие, от най-ниски доходи и най-големи кражби, никой не дава милиони, а крадилвата горда Гърция я обливат със стотици милиарди и все е оплюта и оревана… Що за противоречие, що за стандарти, що за демокрация в справедливия еврейски съюз?!
Източник: Dir.bg

More in Европа

фицо - 1

Фицо е дошъл в съзнание, няма опасност за живота му, стрелецът бил противник на политиката му

май 16, 2024
big_7f9ef163-7274-44c4-9f38-c2db1d8f107d

Фицо е между живота и смъртта, следващите няколко часа са решаващи за словашкия премиер

май 15, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024