Политика

Към колонията България: US посланикът ни обеща 4 бази, ТПТИ и постоянно военно присъствие!

Към колонията България: US посланикът ни обеща 4 бази, ТПТИ и постоянно военно присъствие!

рубин 768x432

Няма чужденец на този свят, който да знае по- добре от нас от какво има нужда България и кое е от стратегическо значение за нас! Признак на изключително лош вкус и възпитание е да се говори по този начин! Освен ако не сме с изути гащи и третирани като колония…

Като съюзник на НАТО, САЩ е длъжна да подава подкрепа в най-източните граници и това е България. Инициативата за „гарантиране на сигурност в Европа“ през последните години е увеличила своята дейност повече от 400%. Нашите военни правят заедно учения, дори имаха няколко мисии в Ирак. Правили сме и сухоземни, и въздушни операции. САЩ предоставя 7 млн. долара за ново военно оборудване и образоване на военните кадри. Това заяви американският посланик Ерик Рубин на публична лекция на тема „Америка и България: съюзници и партньори”.

Ние виждаме партньорството между България и САЩ като една котва, която ще донесе стабилност тук на Балканите. Ще се борим с тероризма, подчерта Рубин и пожела успех на българското население.

Рубин изрази задоволство от бързия напредък на стратегическото партньорство, уговорено по време на миналогодишната визита на държавния секретар Джон Кери. Постоянното ни военно присъствие в България, Полша, Румъния и балтийските държави изпраща сериозно послание, отбеляза Рубин.

Той отбеляза, че американците са тук като наши приятели, те са загрижени за нашата сигурност и безопасност и няма да ни изоставят. „Както вашият велик поет Христо Ботев е казал някога – българският народ не е в гроба на своето минало, а в люлката на своето бъдеще”, отбеляза посланикът.

Обсъждали се възможностите да бъдат установени четири военни бази за обучение в идните години.

рубинImage_5154200_407

Посланикът смята, че е важно да се приключат въпросите за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) в Европа. По този начин щяла да се отвори още по-широка световна икономика.

Рубин открои кризите, които променят геополитическата обстановка, пред която е изправена страната ни. Той визира отделянето на Крим, конфликта в Сирия и миграционните въпроси, както и предизвикателствата срещу нашата сигурност. България е изправена и пред трите предизвикателства. Нашите демократични ценности са най-доброто ръководство. САЩ винаги ще бъдат ключов партньор. Ние продължаваме да работим с вас, уверява Рубин.

Първо. Очевидно с помощта на продажниците и предателите на България всичко това може да се случи.

Второ. Такова директно лобиране за американски компании и интереси и намеса във вътрешните работи не би си позволила никоя нормална държава, която държи на авторитета и името си.

Трето – ако се направи референдум по всичките въпроси, за които Ерик Рубин ЛЪЖЕ като разпран – от шистовият газ и мариците до ТПТИ , липсата на собствена на армия за да храним чужда и грубата намеса, както във външните, така и вътрешните ни работи чрез хранилката за тролове „Америка за България“, е повече от сигурно, че народът ще бие такъв шамар, че накрая ще излезе че този дори трябва да бъде изгонен като персона нон грата за тази си наглост.

На събитието присъстваха Симеон Сакскобургготски, вицепремиерът Меглена Кунева, посланици от други държави, проф. Петър Берон, Николай Василев, бивш министър на администрацията и други.

Източник: News.bg, Новинар

 

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024