Русия

Москва: НАТО засилва присъствие в Черно море, ще парираме всякакви заплахи!

Москва: НАТО засилва присъствие в Черно море, ще парираме всякакви заплахи!

20160426.kpgwczzjuv

Щяло да има „натовски“ кораби в Черно море. Досега има само американски, няма германски,няма английски, няма френски…. Войниците и те от САЩ пристигат. НАТО САЩ ли е? Или САЩ е НАТО? А другите държави участват само проформа. И ние де…. Иначе НАТО, разбирай САЩ – не търсело конфронтация!

„Така нареченият твърд подход на НАТО за безопасността в Черно море не е нищо друго, освен опит да се създаде нова линия на противопоставяне в Черноморския регион под предлог за „руска заплаха“. Това противоречи на интересите на страните от Черноморския район, включително и на тези от НАТО. Това не е наш избор. НАТО трябва да разбере, че Русия ще предприеме всички необходими мерки, за да неутрализира всички възникващи заплахи“. Това съобщение бе публикувано в Туитър на страницата на постоянното представителство на Русия в НАТО, предаде ТАСС.

„Опитвайки се да се защити от несъществуващата руска заплаха, НАТО понижава възможностите си за защита от реалните заплахи за сигурността“, отбелязаха още от представителството.
Съобщението е по повод становището на зам.-генералния секретар на НАТО Александър Вършбоу на международната конференция „Настоящите предизвикателства за сигурността в черноморския регион“, организирана от Атлантическия клуб в България преди 4 дни.

Тогава Върбшоу заяви, че САЩ ще засили своето присъствие, за да осигури сигурността на района, като увеличи ученията и възможностите на силите за предислоциране, включително в България и Румъния.

„Вашингтон планира да запази военноморското си присъствие край Констанца. Нашето присъствие в Черно море допринася за стабилността и сигурността в региона и не е заплаха към Русия, а защита на партньорите ни срещу потенциални заплахи от балистични ракети от Близкия изток. НАТО не търси конфронтация или нова Студена война“, уточни тогава Вършбоу.

Вчера Пентагонът прехвърли в румънската база „Михаил Когълничану“ изтребители от пето поколение като демонстрация на подкрепата за членовете от НАТО в Източна Европа.

Ако и това не е демонстративно търсене на конфликт и конфронтация и то в близост до границата на Русия – здраве му кажи!

Източник: Блиц

http://www.blitz.bg/news/article/407974

More in Русия

ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024