Коментари

Мълчиш, а?

Мълчиш, а?

Boiko-Borisov-18_2

Божке, на Бойко ще му спират европари. Това щяло да стане заради нарушения по старата Програма за развитие на селските райони. Все още не се знае с колко стотици милиони ще ни удари ЕК, но се говори за „колосална“ сума.

А как само се хвалеше Борисов, че фонд „Земеделие“ бил постигнал 99% усвояемост на европейските агропари. Той и като стана премиер за втори път се фукаше, че неговото правителство „пуснало“ спрените пари по „Околна среда“, но проблемът всъщност беше разрешен още от Орешарски. Затова пък кашата беше забъркана преди Орешарски.

И сегашната каша – харченето на европари за яхти, луксозни коли, скъпи ВЕИ и договори за пиарки в МЗХ, е сътворена при първото Борисово правителство. Скандал, откъдето и да го погледнеш.

Свързано ли е обаче влизането на ДАНС в ДФЗ с готвените санкции от ЕК? А и сегашният шеф не е за първи път начело на ДФЗ. Извъртяха се някакви версии за проверките, но Порожанов ги отхвърли. Ще видим какво ще каже ДАНС.

Въпросът е обаче какво ще прави Борисов, като му резнат европари. А и изпълнението на новите програми върви трудно. Пък нашата икономика, въпреки кражбите, с тях се движи. К’во ше правиш, Бойко, без европари? Мълчиш, а? Масрафът обаче ще е за наша сметка.

Мая Йовановска, Дума

Коментари

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024