САЩ

Оливър Стоун: Хилари е обсебена от НАТО и „руската агресия“ и действа като Хитлер!

Оливър Стоун: Хилари е обсебена от НАТО и „руската агресия“ и действа като Хитлер!

20160402.hnzavixrqi

Световно известният американски режисьор Оливър Стоун излезе с остра позиция срещу Хилари Клинтън в подкрепа на основния ѝ съперник за номинацията на демократите за президент Бърни Сандърс. Коментара си „Защо съм „За“ Бърни Сандърс“ Стоун публикува във Фейсбук. Американските власти тласкат страната към война, която САЩ ще загубят и в резултат ще бъдат унищожени, твърди носителят на три Оскар-а. „Хилари Клинтън на практика затвори вратата към мира“, пише режисьорът. „Според нея това е най-доброто, което САЩ, като изключителна държава, могат да предложат в новия „Американски век“, предава ТАСС.

„Нейното божество е НАТО“, заявява режисьорът „В резултат на неоконсервативното „промиване на мозъци“ Клинтън вярва в „руската агресия“. В действителност САЩ са тези, които сега се „струпват“ на европейските граници на Русия, така както Хитлер направи по време на Втората световна война“, посочи Стоун. Вината за повишаващото се напрежение с Русия, според известния продуцент, носят „ реалистите“ в държавното ръководство на САЩ.

Ние вървим към война, или хибридна, която трябва да принуди Русия да се подчини, както през 90-те години на миналия век, или към „гореща“, която ще погуби нашата страна“, твърди Стоун.

Виновни за това, според режисьора, са „смахнатите реалисти“ в държавното ръководство на САЩ, които „в името на реализма създават своя собствена параноидна реалност“. Последните думи са цитат от известния американски социолог Чарлз Райт Милс.

По-нататък Стоун припомня, че в списъка с делата на Хилари влизат подкрепата за варварската война на никарагуанските контри против народа си през 80-те години на ХХ век, подкрепата за натовските удари в бивша Югославия, подкрепа за започнатата от Джордж Буш-младши и продължаваща война в Ирак, както и продължаващите конфликти в Афганистан.

В „актива“ ѝ като държавен секретар той отбелязва разрушаването на светската държава в Либия, военния преврат в Хондурас и днешните опити за смяна на режима в Сирия.

„Всеки един от тези епизоди само засилваше екстремизма и хаоса на планетата и увеличава опасностите за нашата страна“, твърди режисьорът, който освен с култови ленти като „Взвод“, „Диваци“, „Роден на 4 юли“ и др., е автор на серийната документална поредица „Неразказаната история на САЩ“.

Поради всички тези причини, пише Стоун, „аз продължавам да се моля за Бърни Сандърс. Защото той е единственият, който, макар заради финансово-бюджетно благоразумие, е готов да прекрати нашите интервенции в чужбина, да върне войските у дома и с тези трилиони долари, които повече няма да бъдат харчени за зло, да се опита да защити страната ни по пътя на реалната ѝ реконструкция – с влагане на средства в нейните граждани, училища и инфраструктура“.

Сред привържениците на прекратяването на военните операции на САЩ зад граница е и фаворитът за кандидат-президент на републиканцити Доналд Тръмп, но Стоун е убеден, че той „никога няма да бъде допуснат до властта“ в САЩ.

Източник: Блиц

More in САЩ

хилари тръмп768x432

Хилари Клинтън: Гласуването за Тръмп е гласуване за Путин

март 13, 2024
Image_17344904_40_0

Bild хвърли бомба: Това е тайният план в ръкава на Тръмп за Украйна и Путин

март 9, 2024
1010x570

Тъкър Карлсън нарече думите на Байдън, че Украйна може да спре Русия „бълнуване на луд“

март 8, 2024
980x551_1709115677_8262279738184632447_big

Проучване: Тръмп води с 5% на Байдън

март 3, 2024
28dc265efa154b77bf9604ea4253abba

Байдън си изпусна нервите и обиди жестоко Путин, Кремъл реагира: Думите му позорят само самите САЩ

февруари 22, 2024
1010x570

Тръмп: Смъртта на Навални ми изясни, че САЩ е залязваща и проваляща се нация

февруари 19, 2024