Политика

Скандалният шеф на детския фонд 2 пъти назначаван от Борисов и Плевнелиев, уволнен от Орешарски!

Скандалният шеф на детския фонд 2 пъти назначаван от Борисов и Плевнелиев, уволнен от Орешарски!

74-158430-1_wide

Лъсна мръсна и скандална истина, която разкрива пътя на корупцията в България. Арестуваният днес при операция на ГДБОП шеф на Фонда за деца с увреждания Павел Александров е назначаван цели 2 пъти от премиера Бойко Борисов и президeнта на ГЕРБ Плевнелиев, но уволнен от иначе корумпирания Орешарски.
Павел Александров беше назначен за председател на Фонда за лечение на деца през октомври 2010 г от министър на здравеопазването в кабинета „Борисов 1“ д-р Стефан Константинов. 

Три години по-късно той беше уволнен, след като проверка на Инспектората на Министерството на здравеопазването под контрола на здравния министър от кабинета „Орешарски“ констатира административни нарушения. Тогава здравният министър Таня Андреева обясни, че Александров е освободен заради нарушения в работата – както административни, така и в сферата на трудовото законодателство. На негово място Андреева назначи бившия депутат от БСП по времето на тройната коалиция Ива Станкова.

През август 2014 г. служебният здравен министър д-р Мирослав Ненков, приближен до Плевнелиев,  обаче връща на поста директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров. 

Днес стана ясно, че всички служители на Фонда за лечение на деца са задържани за денонощие в ареста с полицейска мярка. Сред 8-те е известният с корупционната си практика Павел Александров. Срещу Александров има множество сигнали, че е вземал подкупи от родители на деца, които се нуждаят от лечение и ги настанявал в негови апартаменти в чужбина.

„Преди две седмици прокуратурата не е открила нередности във фонда за лечение на деца. Нека правим разлика между борба с корупцията и пиар“, призова лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев пред bTV.

Междувременно група родители, автори на инициативата „Спаси, дари на…“, стоящи зад едноименния сайт, занимаващ се с благотворителна дейност в помощ именно на тежко болни деца, излязоха с декларация, в която действията на разследващите са определени, като „управленски произвол“, съобщи mediapool.
„Свидетели сме на поредния управленски произвол, маскиран с нелепи обвинения за злоупотреби във Фонда за лечение на деца. Всички досегашни проверки, включително и приключилата преди месец на прокуратурата, завършиха с мнение, че няма данни за каквито и да е закононарушения“, се посочва в позицията.

И от форумите: обществена тайна е , че към каквито и фондации да дарим пари , опитваики се да спасяваме нечии живот , 2/3 от тези пари „потъват“ някъде . Едно време крадяхме от държавата , но това беше при социaлиз“ъ“ма , сега няма откъде и посягаме на неща , за които трябва да хвърчат глави…!

Източник: Bnews, Dir.bg

http://www.bnews.bg/article/207361

Политика

More in Политика

ezgif-3-228be48fba

Изтече таен запис №3 на Кирил Петков: Даваме Горанов на „Магнитски“… АУДИО

май 21, 2024
пееф

Пеевски: Нещата са чудовищни! Асен Василев искаше да е премиер, Христо Иванов – президент

май 21, 2024
phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024