Европа

Скандал в Германия за изпращането на войски в Прибалтика! Левицата срещу Меркел! (видео)

Скандал в Германия за изпращането на войски в Прибалтика! Левицата срещу Меркел! (видео)

126564609_image__1_

Съобщенията за евентуално изпращане на роти на Въоръжените сили на Германия (Бундесвер) в Литва с цел „сдържане“ на Русия предизвикаха широк отзвук в германските медии и социални мрежи.

Süddeutsche Zeitung писа, че Берлин се е изправил пред труден избор. Ако се откаже от изпращането на войски, Германия рискува да обиди страните от Прибалтика, а ако се съгласи – ще изостри отношенията си с Русия. Радио Deutschlandfunk намери оправдание на този план, като заяви, че има нужда от „гарантиране на териториалната цялост на страните от НАТО“, които се чувстват „неуверени“ в близост до Русия.

Аргументът за „чувството на заплаха от страна на Русия“ е неубедителен, смята депутатът от левицата в Бундестага Грегор Гизи. „Първо, става въпрос не за чувства, а за това има ли реална заплаха. Второ, в случай на истинска война, няма да има нужда от тези 250 войници“, написа той във фейсбук.

„Изпращането на войска на границата с Русия – това означава да забравим историята и да изострим отношенията си“, добавя той.

Лидерът на Левицата Сара Вагенкнехт също разкритикува плановете на правителството. „Ангела Меркел отива към безотговорна провокация, изпращайки Бундесвера към руската граница 75 г. след нападението на Германия срещу СССР“, каза тя.

В коментари към публикациите на медиите повечето потребители в интернет осъждат намеренията на германските власти. „Границите с Африка, Турция и Сирия са отворени, но опасността идва от Русия“, иронизира ситуацията един от читателите на Die Welt.

„Направо да отидем до Сталинград ли? Германските войници нямат работа източно от Одер!“, написа потребител в „Туитър“ (р. Одер образува 187-километровата граница между Полша и Германия, бел. ред.).

„Бундесвера за сплашване? Оправиха ли си вече оръжието?“, написа друг потребител в интернет, имайки предвид проблемите с точността на изстрела на немските G-36.

Някои читатели отбелязват, че батальон на НАТО на границата с Русия не е особено сериозна заплаха, а само пример за „символична политика“.

На фона на последните събития в Европа критиката от страна на левицата в Германия се засилва. Миналата седмица в интернет широка популярност получи реч на германския политик Сара Вагенкнехт, в която тя остро разкритикува политиката на германския канцлер Ангела Меркел.

ВИДЕОТО ТУК: http://vbox7.com/play:03e01db426

източник: FBR.bg

http://www.fbr.bg/read.php?n=57501

More in Европа

1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024