Политика

Цветанов контра на Борисов за оставката на Коцева: „Цялата група на ГЕРБ стои зад нея“!

Цветанов контра на Борисов за оставката на Коцева: „Цялата група на ГЕРБ стои зад нея“!

trygva-deloto-sreshtu-cvetanov-174012

Ако във вторник групата на ГЕРБ ми поиска оставката, ще я дам, за да не пада петно върху партията. Това обяви скандално провъзгласилата се депутатка от ГЕРБ Ирена Коцева, чийто съпруг е получил обществена поръчка за 60 000 лева за доставка на нови спирки за градския транспорт в София.

Тя не отрече срещите си със зам.-кмета на София Любомир Христов, но по думите й с него били семейни приятели от над 20 години. Той вече е депозирал оставката си пред кмета Йорданка Фандъкова. Коцева отказа да уточни дали премиерът Бойко Борисов е поискал оставката й и заяви, че тя ще я подаде, ако парламентарната група я поиска след разговора с нея. Това според шефа на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов ще стане още във вторник, когато е извънредното заседание на парламента от 11.00 до 19.00 часа.

Цялата група на ГЕРБ стои зад нея, обяви Цветан Цветанов, очевидно поставяйки се в контра на премиера Борисов. Депутатите от управляващата партия ще изслушат колежката си. Цветанов обяви, че тя е два мандата депутат и е много достоен човек, а историята с обществената поръчка на мъжа ѝ за спирките в София е опит тя да бъде дескридитирана и омаскарена. Цветанов намекна, че знае с каква цел се прави това, но отказа да я разкрие. Има други мотиви зад това, което се случва, трябва да стоим зад честните хора, заяви Цветанов. Той сравни ситуацията с тази около бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров, който напуснал системата заради медийни атаки.

Източник: Bnews

http://www.bnews.bg/article/207459

More in Политика

главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024