Коментари

Шипка – cash and carry

Шипка – cash and carry

shipka

Няма как другояче да определим това, освен като огромен, епохален срам. Колкото и да изглежда на някои като „дребнаво заяждане“. Срам за България, срам за държавата ни в лицето на днешните й управници. Намерен бил, представете си, „спонсор“, благодарение на който да се ремонтира паметникът Шипка, узнахме от министър Вежди Рашидов.

Вярвате ли на сетивата си? Спонсор за „почистване и освежаване“ на лъва от историческия мемориал и при необходимост – за реставрационна намеса! Държавата ни нямала пари за всичко това, та опря до услугите на частна фирма, при това небългарска търговска верига. Нещо като „Шипка – cash and carry!“, колкото и цинично да ви звучи. Виждате ли сега огромната пропаст между власт и народ, която се препотвърждава отново в отношението им към националните символи? Така, както тази истина лъсна навръх 3 март, когато на Шипка спонтанно се изкачиха 200 000 души и стреснаха управниците ни.

Че въпросната фирма ще си направи люта реклама и ще извлече максимален дивидент от своето „спонсорство“, едва ли трябва да се съмняваме. Но това е дребен кахър. Жалкото е, че тези, които уж са призвани и от които зависи да защитават българската история и памет, демонстрират безпардонно политическо късогледство. Дотолкова са обладани от меркантилната си природа, че като нищо биха позволили „фирмата благодетел“ да сложи и логото си на върха. А защо не и да отвори някой мол там?

При толкова милиони, които се пръскат за щяло и нещяло, да се стискаш за няколко хиляди по такъв точно повод, си е чиста подигравка. С народ, чест, национално достойнство, гордост. Ако въобще тези добродетели им говорят нещо. Поне да замълчат, след като страната ни така и така е обречена да търпи маса унижения пред света в безродното ни време.

 Валентин Георгиев, Дума

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024