Европа

Новият НАТО-вски „ястреб“ зове за борба с Русия, наши полезни идиоти му ръкопляскат!

Новият НАТО-вски „ястреб“ зове за борба с Русия, наши полезни идиоти му ръкопляскат!

epa05288096 U.S. Army General Curtis Scaparrotti, new commanding officer of US and NATO troops in Europe, attends a news conference after the change in command at the United States European Command (EUCOM), in Stuttgart, Germany, 03 May 2016.  EPA/MARIJAN MURAT

Още невстъпил в длъжност, новият шеф на НАТО в Европа – американецът Къртис Скапароти – направи скапано изявление, с което доказа за пореден път войнстващия характер на Алианса и липсата на всякакъв разум в политиката, която следва. А наши полезни идиоти по форумите побързаха да му ръкопляскат в хор, щото „натривал носа“ на „агресивната Русия“…

Новият главнокомандващ на силите на НАТО в Европа генерал Къртис Скапароти призова членовете на алианса да са в постоянна готовност да отговорят на заплахите от страна на Русия и терористите, предаде РИА „Новости“.

Американският генерал отбеляза, че НАТО в момента е изправен пред една „възраждаща се Русия, която се стреми да се покаже като световна държава“. Като заплаха за членките на блока той посочи и тероризма и кризата с бежанците, които засилват нестабилността в Северна Африка и Близкия изток.

„За да отговорим на тези предизвикателства, трябва постоянно да поддържаме и да повишаваме нивото на нашата готовност и подвижност, за да сме в състояние да влезем в бой още днес, ако усилията за сдържане претърпят неуспех“, заяви Скапароти, цитиран от прес службата на Пентагона.

Кремъл бързо реагира на изказването на новия шеф на НАТО в Европа – американският генерал Къртис Скапароти, че Алиансът трябва да се противопоставя на заплахите на възраждащата се Русия и стремежът й да се покаже като световен лидер.

Председателят на комисията по международни отношения в Държавната дума Алексей Пушков коментира изказването на Скапароти, съобщи RT.

„Като казва, че НАТО трябва да е готов да „воюва с Русия“ още днес, новият главнокомандващ на алианса надмина предшественика си по нагнетяване на военната истерия“, написа Пушков в профила си в Twitter.

Скапароти смени на поста си американския генерал Филип Бридлав, който не веднъж е правил остри изказвания срещу Русия, припомня РИА „Новости“. Именно Бридлав е определян от журналистите като един от главните „архитекти“ на укрепването на източноевропейския фланг на НАТО, включително увеличаването на войските и техниката в страните от Балтийския регион и Източна Европа.

 

1700764_375_282_4x3

„Русия не е заплаха за никого, но няма да остави така действия, които представляват потенциална опасност за собствените й интереси”, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.  Според думите му позицията на Москва винаги е била в подкрепа на взаимоизгодното сътрудничество с отчитане на интересите на всички страни, както и за съвместно разрешаване на конфликтните ситуации.

„В същото това време обаче Русия не може в никакъв случай да не обърне необходимото внимание на каквито и да било действия, които директно са или представляват потенциална опасност за нейните национални интереси. Ние традиционно ще продължаваме да ги отстояваме”, категоричен е говорителят на Путин.

Засилването на присъствието на НАТО в близост до руските граници непрекъснато предизвиква безпокойство в Москва, припомня „РИА Новости”. Преди няколко дни американският министър на отбраната Ащън Картър обяви, че Алиансът обмисля възможността за разполагането на нови 4 батальона в балтийските държави и в Полша. В отговор на това руският му колега Сергей Шойгу заяви, че Русия създава 3 нови нови дивизии за противодействие на увеличаващите се сили на НАТО.

На свой ред наши дежурни евроатлантически тролове – полезни за властта идиоти – френетично и безмозъчно заявиха недвусмислена подкрепя на Скапароти, щото бил „наш човек“ и щял да натрие носа на „агресивната Русия“.

Източници: Руски дневник, Inews

http://inews.bg/

loading...
0

More in Европа

italiia_koronavirus2

Италианският ”Република”: Очаква се да овладеем епидемията през май

март 31, 2020
shvetsiia-prizova-grazhdanite-si-193

Швеция призова гражданите си: Излизайте навън, ходете на пикник!

март 31, 2020
храни0000242303-article3-1200x628-resize-quadrant(C)

Храната в ЕС поскъпна рекордно, България е първенец

март 30, 2020
thumb_910x0_4333333222222

Почва се! Сицилия на бунт срещу карантината, готви се масово разграбване на магазините за храни

март 29, 2020
ba4cdadf21ae4520977658c716bc8656

Италианският премиер: ЕС рискува да изгуби основание за съществуването си

март 28, 2020
991-ratio-koronavirus

Италия постави ужасяващ черен рекорд в битката с COVID-19, а пикът тепърва предстои

март 27, 2020