Политика

„Ако продължа да се оправдавам с английския си хумор, ще стане много…“

„Ако продължа да се оправдавам с английския си хумор, ще стане много…“

a42c1782bc16482a8d62d8679a49ef22

Ако Радан Кънев сериозно предлага кандидатурата на президента Росен Плевнелиев за втори мандат, трябва с Цветан Цветанов да започнат да обикалят и да агитират. Това е мнението на Бойко Борисов, който отново нямало да позволи на министрите да агитират по време на кампания… Въпреки че всяка тяхна изява по това време си е вид агитация!

Борисов пусна на живо във фейсбук срещата си с медиите в Стара Загора при откриването на спортно съоръжение.

Той  бе помолен да коментира хода на лидера на ДСБ, който предложи президента за втори мандат. В отговор Борисов, след като похвали „доброто интервю на президента в „Панорама”, на глас анализира мотивите, които според него, са ръководили Кънев.

„Ако продължа да се оправдавам с английския си хумор, ще стане много. Най-нормалното е, когато една партия реши да кандидатира някого, да го пита. Второ, да пита партньорите си в РБ. И трето, партията, на която допълнително разчита, ако (да не ме опровергаят) това е ГЕРБ”, започна Борисов. Но, като обърна внимание, че Кънев търси подкрепа от всички, които имат евроатлантическа ориентация, премиерът се зачуди дали ДСБ всъщност не се обръща и към БСП, ДПС и АБВ, които „никога не са направили нещо, че да се съмняваме, че са евроатлантически ориентирани”.

Борисов подчерта, че Кънев не е говорил с него и, ако приемем, че след като ДСБ сами обявяват себе си за опозиция, можем да помислим, че всъщност се стреми към подкрепа от другите партии, които също са в опозиция.

„Но да научавам от медиите, че това са решили, ми прилича или на блъф, или на опит да уязвят г-н Плевнелиев. Повече го приемам като призив към БСП и ДПС – опозиционните партии. Иначе не ви ли изглежда странно, да тръбиш, че си опозиция и да искаш общ кандидат с управляващите”, обърна се искрено учуден към медиите Борисов.

И отсече – по темата за президентски избори ще говори „като свършат всички международни мероприятия в България”.

После припомни: „Още преди 12 години съм заявил, че за президент няма да се кандидатирам. С г-н Петков и с г-н Първанов се шегуваме. Да не се притесняват!”

Източник: Епицентър

http://epicenter.bg/article/Borisov-Ako-Kanev-seriozno-ni-predlaga-Plevneliev-tryabva-s-Tsvetanov-da-zapochvat-da-obikalyat-i-da-agitirat/101056/2/48

More in Политика

итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024
нейнски

Нейнски: Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекст за грижа за сигурността на гражданите

март 25, 2024