Европа

Диктатура! Брюксел превръща ЕС в концлагер – 250 000 евро глоба за всеки отказан мигрант!

Диктатура! Брюксел превръща ЕС в концлагер – 250 000 евро глоба за всеки отказан мигрант!

мигранти0000277100-article2

Тоталитарните режими и диктатури по света ряпа да ядат! Това, което налага брюкселската бюрокрация на държавите-членки на ЕС, бие всякакви рекорди по агресивност и антидемократичност. В пълен разрез със суверенитети, обществено мнение и самостоятелна позиция.  Но…така се започва – днеска глоби за неприети бежанци (мигранти), утре насилствено заселване по нашите земи. Щом си си дал задника под наем ,ще ти го обработват!

Държавите от Европейския съюз (ЕС), които откажат да споделят бремето на миграционната криза, ще плащат колосални глоби. Санкцията ще е в размер на 250 хил. евро на недопуснат в съответната страна бежанец. Това предвиждат плановете за промяна на системата за убежище в блока, съобщава Financial Times.

Глобите за отказ за прием на бежанци са най-спорната част от плана за редакция на регулацията от Дъблин за убежището, посочва изданието. Предложенията ще бъдат обявени официално днес.

Политическото разделение в ЕС по въпросите за миграцията и убежището е на изключително високо равнище. Европейската комисия (ЕК) признава политическите проблеми, но отново се опитва да прехвърли част от отговорността от държавите на фронта на бежанската криза към останалите държави от съюза.

Предвижда се запазване на действието на квотната система за разпределяне на бежанци, ако дадена държава се сблъска с неконтролируеми входящи потоци от хора. Държавите, които за определен период от време не желаят да приемат имигранти, ще трябва да плащат специална такса. Според запознати източници става дума за 250 хил. евро на лице, търсещо убежище.

full_tablet_44ecb842-c37b-4580-b057-43b0b83911c9
Възможно е в процеса на дискусиите размерът на таксата да бъде променен, отбелязва изданието. Идеята обаче е да има някаква санкция, която при всички случаи ще е в размер на „стотици хиляди евро“, според източниците на изданието.

Със сигурност източноевропейските държави – като например Унгария и Полша, които се противопоставят на квотната система, ще се противопоставят и на размера на санкциите. Полша например трябва да плати над 1,2 млрд. евро, за да си спести квотата от 6 200 души, търсещи убежище, които да приеме от пристигналите в Италия и Гърция имигранти.

Словакия и Унгария вече заведоха дело в съда срещу решението на ЕС да преразпределят имигранти на квотен принцип, припомня онлайн изданието EUObserver. Според представители на ЕК обаче решението няма да се отрази на плановете за промяна на регламента от Дъблин за убежището, за чиято редакция отдавна настояват Гърция, Италия и Германия.

brussels-656436
През миналата година ЕС реши да бъдат преразпределени 160 хил. търсещи убежище, които се намират в Гърция и Италия. Досега обаче е изпълнена малка част от квотата.

КОМЕНТАРИТЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ СА ПОВЕЧЕ ОТ ПОКАЗАТЕЛНИ:

Поне в нашия договор за присъединяване към ЕС няма такава клауза (за нелегалните имигранти) – предполагам, че и в договорите на останалите страни от бившия соц блок е същото. А споразумението от Дъблин третира отношението на ЕС към бежанци, а не към всякакъв вид нашественици – каквито всъщност се явяват мигрантите.
Така че не знам ЕК каква правна основа ще използва за тези глоби.
И не изключвам варианта някои държави от ЕС както са влезли, така и да излязат от разпадащия се благодарение на тъпите бюрократи съюз.
Защото на практика през последната година ЕС се превърна в нещо по-зле и от СИВ, и от най-лошите варианти на комунизма – накратко, някаква странна форма на диктатура от страна най-вече на Германия, Франция и отчасти – на Великобритания.
А равноправието, залегнало в основата на съюза? Е…просто е – ДГД…

Кой решава??Кой!Отбой на ЕС!Измамници!На време оставка на Боковата банда,избори и вън от ЕС и НАТО!

Ха ха ха ще глобява , ама ако има кой да ги даде …аз предлагам от следващата година да не си платим членската вноска , а да си ги разпределим по икономически пера парите за целево развитие на икономиката , да си врътнем едни двустранни договори с Азиатския регион , ако успеем да се договорим за членство в Евразийски съюз , ако може и в ШОС да излезем от доларовия суап и да се вържем към Азиатската банка за развитие …с други думи да бием шута на брюкселските зелки …а да и САЩ вън от базите, базите с въоръжеинето се национализират … при опит за атака от САЩ , трябва бързо да сме си осигурили добро РЛС и ПВО … на терен никакви ги няма , като им е зтаворено небето.

За 5 години ще се стабилизираме … най -важното , всичката „опозиция“ подобна на тази в Сирия се избива ,като кучета …щото те са и това мръсни маргинали, убийци , наркопласьори и изнасилвачи с претенции да грабят безнаказано.

Източник: Блиц

http://www.blitz.bg/news/article/409636

More in Европа

борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024
урсула фон

Икономиката на ЕС минава на военен режим заради „заплахата от Русия“

март 21, 2024
Image_17388245_40_0

Макрон: Ако Русия спечели войната срещу Украйна, „авторитетът на Европа ще бъде сведен до нула“

март 15, 2024
IMAGE_15742539_40_0

В Германия започва разследване: Записът на немски офицери за удари по Кримския мост с ракети „Таурус“ е автентичен

март 2, 2024
epa06737904 A car drives on the Krymsky (Crimean) Bridge over the Kerch Strait 15 May 2018, prior to its opening ceremony. The 19-kilometers-long road-and-rail bridge connects the Crimean peninsula,  annexed by Russia from Ukraine in March 2014, with the Taman Peninsula of the Russian mainland. Public transport and automobiles traffic on Crimean Bridge will be launched in early hours of 16 May 2018.  EPA/ALEXANDER NEMENOV / POOL

Скандал: Германия планира да участва в терористичен акт срещу Кримския мост с ракети „Таурус“ / СТЕНОГРАМА

март 1, 2024