Политика

Европа стана концлагер на мисълта! Виена обвини наш политолог за насаждане на расова омраза!

Европа стана концлагер на мисълта! Виена обвини наш политолог за насаждане на расова омраза!

768x432
Австрийските власти са подвели под отговорност българския политолог Мирослава Козлекова по обвинение за насаждане на расова омраза и непризнаване на Холокоста, алармираха нейни приятели. Навръх Гергьовден Мирослава е привикана на разпит и е обвинена в насаждане на расова омраза, пише news.bg.

Мирослава Козлекова е доведена дъщеря на проф. Петер Бахмайер от катедрата по източноевропейска история на Виенския Университет. Той е секретар на Българския научно – изследователски институт във Виена. Готви монография на тема „Културната политика на България през периода 1945-1989”.
Мирослава и хората, които я познават, са потресени от подобно обвинение. След „справката“ в петък, тя е призована да посети виенската полиция и в понеделник.
Тя не е националист, а патриот, твърди д-р Филип Фратев, председател на „Звездно общество“.
Той информира чрез социалните мрежи: „Нашата колежка, Мирослава Димитрова, беше вчера подведена под отговорност от австрийските власти по обвинение за насаждане на етническа омраза в социалните мрежи. В акта се посочват водещи групи в България, но не става ясно защо ако е имала такава дейност то тя не е била привлечена за разпит от нашите служби. Остро осъждаме подобни актове против свободата на словото и призоваваме министерството на външните работи да вземе отношение“.
Д-р Фратев определи ситуацията като абсурдна. „Момичето пише във Фейсбук, никога не е писала националистични, а по-скоро на патриотични теми. Дошли са да я привикат в полицията. Създадохме Фейсбук група „Да защитим Мира“, обясни той.
Тя е във Виена, не е ясно защо нашите власти не реагират. „От МВнР трябва да вземат отношение, защото привличат българин под отговорност без да е ясно за какво. Тя е писала на български език, не на немски. Подаден е сигнал от нашите служби“, каза д-р Фратев.
„В понеделник я викат отново на разпит по обвинение за холокоста. Насаждане на расова омраза и непризнаване на Холокоста присъства в обвинителния акт“, уточни той.
„Обвинението няма превод на български език и по време на разпита не е присъствал преводач”, бе категоричен д-р Филип Фратев.
Мирослава Козлекова е участвала в откритията на много астероиди, които носят имената на Левски, Ботев, Паисий, патриотка е, не е националистка, увери д-р Фратев.
Тя е родена е в София, живее във Виена. Завършила е магистратура „Финанси и Международни Отношения“ в Уебстър Юнивърсити, Сейнт Луис, САЩ.
Финансист, икономист, научен сътрудник в редица австрийски икономически институти. Има научни трудове в сферата на макроикономиката и структурните промени в България в условията на Прехода.
Член е на Австрийското Гражданско Движение за Идентичност и на Народно Социално Движение в България.
Има редица публикации в интернет сайтове на българите в чужбина по теми свързани с политическите и социални развития в съвременнта българската действителност.
Кандидат-докторант в Катедрата по Политика във Виенския Университет.
Във Фейсбук групата „Да защитим Мирослава“ се казва: „Приятели, групата е с цел да ви информираме за дейностите на преследване и терор от страна на социалните мрежи и свързаните с тях представители на законодателната и изпълнителната власт”.
Във фейсбук профила си Мирослава пише – „получих призовка да се явя в полицията на разпит в обвинение за отричане на холокоста и възобновяване на дейността на национал социализма. Ако на 12.05. не се явя на разпита ме заплашва арест! Толкова за свободата на словото в Европа и в социалните медии! Случката се развива във Виена, не зная все още кой е подал сигнала до полицията ! Единственото нещо, за което могат да ме обвинят, че съм патриот и че заставам зад идеята за съхраняване на националните и суверенни държави в Европа!”
Един от постовете във ФБ групата: „Не мога да повярвам, това е пълно извращение! Пълно падение! Превърнаха Европа в концлагер на мисълта. Предлагам да се организираме на протест пред австрийското посолство в София!“
Друг член на групата пише: „Изразяване на мнение и то от тук е нож с две остриета. Не знам в какво си се забъркала, но едно е ясно: отиди на този разпит ,няма да те екзекутират. Ако беше нещо сериозно нямаше да ти пращат призовка, а щяха да те посетят тези с качулките. И за твое успокоение: те превеждат с помощта на Гугъл и кой знае какво са превели. Така че не се притеснявай“.
Източник: news.bg

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024