ОБЩЕСТВО

Извадка без платена социология! Цял Гърмен: 80% от престъпността е на българските институции!

Извадка без платена социология! Цял Гърмен: 80% от престъпността е на българските институции!

80% от престъпността е на българските институции, тотално некадърни и крадливи. Налагат простотията, а тя е по-умна от тях. Това заяви Мехмед Топалов на митинга в Гърмен по повод 1 година от събитията в общината, предава БГНЕС.
„Една карикатура ще върши по-добра работа от тях“, допълни Топалов. Митингът започна в 18.30 часа пред общината.
На него единият от ораторите каза: „Не искаме вендета, но ще се стигне до там“.
„Няма да забравим и няма да простим нападението на ромите преди една година“, заяви организаторът на митинга Иван Кременлиев. Той припомни, че веднага след събитията са съставени 40 акта на жители на Гърмен и Марчево, образувано е и производство за хулиганство срещу тях. „Няма да се откажем, докато не паднат всички постройки, а не само 10 бараки. За това протестираме“, добави Кременлиев. Според него нищо не е свършено от общинската администрация в Гърмен, а набезите продължават.
4838486
Протестиращите заявиха, че са поканили министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова да присъства, но тя не е дошла. Жителите на Гърмен няма да забравят и да простят за нападенията.
Жителите на Гърмен няма да забравят и да простят за нападенията.  Органите на реда не могат да се справят, а кражбите и набезите продължават. Собственикът на търговски обект в село Марчево си купи пистолет, за да се пази от набезите на ромите, съобщиха ораторите по време на митинга.
„За една година не решиха проблема, всички власти идваха, но се снишават, а хората не искат това да продължава. Властите ще си ходят, а не ние. Единни сме, трябва да повярваме, че заедно сме силни. Искаме децата ни да живеят тук, а не да бягат навън. Искаме властта да покаже, че има държава, че има закони“, заявиха ораторите на митинга, след което тръгна шествието на несъгласието.

4838485

Колоната бе водена от озвучителна уредба, от която звучеше песента „Война“, тръгна към местността Ярчев хан, където се намира подстъпите към ромското гето „Кремиковци“. По 3-километровия маршрут на шествието на несъгласието се присъединяваха още жители на Гърмен, за да се съберат накрая около 500 души. Подходите към ромската махала бяха преградени от 20 полицаи. Към този час протестът е мирен.

More in ОБЩЕСТВО

папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024
нейнски

Нейнски: Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекст за грижа за сигурността на гражданите

март 25, 2024